Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Exkurzia do histórie: O čom sa písalo 13. novembra 1989
Zdielať na

Exkurzia do histórie: O čom sa písalo 13. novembra 1989

ČESKO / SLOVENSKO / Aj trinásteho novembra 1989 boli masovokomunikačné prostriedky plné informácií zo straníckeho života v Československu. Nechýbali klasické frázy o dosiahnutých úspechoch či zdôrazňovanie súdružskej atmosféry. Informácie o aktuálnych udalostiach vo východnom Nemecku boli len čiastkové. Reálne informácie sa tak dostali iba k tým obyvateľom Slovenska, ktorí mohli sledovať alebo počúvať zahraničné vysielanie.

Orgán ústredného výboru Komunistickej strany Slovenska Pravda informuje o rokovaní Celoštátnej konferencie Socialistického zväzu mládeže v Prahe. Stranícku a štátnu delegáciu na nej viedol súdruh Miloš Jakeš. 

​Správu Ústredného výboru Socialistického zväzu mládeže predniesol jeho predseda, súdruh Vasil Mohorita. Ten zdôraznil potrebu zásadných zmien, ktoré by vrátili organizácii dobré meno tam, kde ho stratila a nadviazali na dosiahnuté úspechy.

Denník revolučného odborového hnutia Práca píše o masovej manifestácii v Berlíne, usporiadanej Mestským výborom Jednotnej socialistickej strany Nemecka. Na jej záver prehovoril k desaťtisícom zhromaždených generálny tajomník Ústredného výboru strany a predseda Štátnej rady Nemeckej demokratickej republiky Egon Krenz.

Orgán Slovenského ústredného výboru Československého zväzu telesnej výchovy Šport vyprevádza československú futbalovú reprezentáciu na kvalifikačný zápas do Portugalska. Práve v ňom sa s definitívnou platnosťou rozhodne o účasti futbalistov na majstrovstvách sveta v slnečnom Taliansku. Nesmú prehrať väčším rozdielom, než o tri góly.

No a o tomto sa písalo 12. novembra: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy