Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Exkurzia do histórie: O čom sa písalo 6. novembra 1989
Zdielať na

Exkurzia do histórie: O čom sa písalo 6. novembra 1989

ČESKO / SLOVENSKO / Dôležitou témou našej tlače presne pred tridsiatimi rokmi bolo blížiace sa výročie Veľkej októbrovej socialistickej revolúcie. Pozrite sa teraz spolu s nami, ako vyzeral svet a čím žili denníky šiesteho novembra 1989. Do Nežnej revolúcie v tej chvíli zostávalo už len jeden a pol týždňa.

Prestavba bez zastávok a krokov späť! Nemožno dopustiť oslabenie úlohy strany! Trvalé hodnoty októbra! Týmito nadpismi lákajú čitateľov denníky v Slovenskej socialistickej republiky na informácie o slávnostnom zhromaždení v Moskve pri príležitosti sedemdesiateho druhého výročia Veľkého októbra. Zhromaždenie sa konalo v kremeľskom Zjazdovom paláci a jeho účastníci si pripomenuli historický odkaz Veľkej októbrovej socialistickej revolúcie a jej význam ako začiatku novej epochy v dejinách ľudstva.

Orgán ústredného výboru komunistickej strany Slovenska Pravda sa pýta, či britská premiérka Margaret Thatcherová vydrží vo funkcii už len do budúcich volieb. Tlak je vraj na železnú lady už prisilný a voliči sa odvracajú od politiky konzervatívcov, ktorá privodila hlboké hospodárske problémy v krajine.

Futbalisti Spartaku ZŤS Trnava prehrali v desiatom kole futbalovej ligy pred päťtisíc päťsto dvanástimi divákmi so Spartou ČKD Praha 0:1. Sparťanskému Novákovi nahrával na jediný gól Stanislav Griga.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy