Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rodina viní nemocnicu za smrť dieťaťa
Zdielať na

Rodina viní nemocnicu za smrť dieťaťa

V žiarskej nemocnici zomrelo dieťa, rodina viní lekárov

Dvadsaťtriročná žena sa na dieťatko nesmierne tešila. Nečudo, veď kvôli zdravotným problém otehotnela až po dlhých rokoch snaženia. Pocity šťastia však už zakrátko vystriedala bolesť.

Mladej rodičke sa tehotenstvo začalo postupne komplikovať, sprevádzali ho bolesti a napokon to finišovalo tým, že viac ako týždeň prenášala. Do nemocnice sa dostala vo veľmi zlom stave.

Lekári začali zisťovať jej zdravotný stav a usúdili, že je potrebné vykonať cisársky rez. Podľa rodiny to však už vtedy bolo neskoro -  začali konať údajne až vtedy, keď dieťatko bolo mŕtve.

Bábätko sa malo volať Nelinka, všetci sa už naň tešili a spoločne začali pre dieťa chystať izbu i zháňať čo najkrajšie oblečenie. "Toto sme jej nachystali do pôrodnice, keby som vedela, že ju v tom dáme do truhly, tak to radšej spálim," smutne hovorí sestra rodičky.

Rodička začala mať bolesti už dávnejšie, svoje problémy vraj nebrala na ľahkú mieru a všetko opísala lekárom. Tí ju však pustili domov. Do nemocnice sa vrátila až so silnými kontrakciami. V zariadení si ju nechali a strávila tam aj noc, lekári si ju však podľa rodiny nevšímali.

Netušili tak, čo sa práve so ženou deje. Závažnosť jej stavu sa stupňovala a nakoniec sa bábätko udusilo v tele matky - okolo krku malo omotanú  pupočnú šnúru. Keď sa túto správu rodička dozvedela, ostala v šoku. Spracovať ju nedokázala a tak je tomu prakticky doteraz.

Rodina už dala na nemocnicu podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Riaditeľ sľubuje, že sprístupní o prípade dokumentáciu a čo najrýchlejšie uzavretie prípadu. Prešetrovaniu sa nevyhnú ani lekári, ktorí sa o ženu starali.

Zdielať na

Najčítanejšie správy