Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Kuriózny prípad na cintoríne. Na polícii oznámili, že pod hrobom sa niečo hýbe
Zdielať na

Kuriózny prípad na cintoríne. Na polícii oznámili, že pod hrobom sa niečo hýbe

SENICA / Mestskí policajti v Senici sa stretli s kurióznym prípadom. Privolali ich na cintorín. Ľudia mali strach zo zvukov, ktoré išli z neudržiavaného hrobu. Policajti však zažili nečakane milé prekvapenie.

K tomuto hrobu na cintoríne v Senici ľudia privolali mestských policajtov. Dôvodom boli nezvyčajné zvuky, ktoré išli od hrobového miesta. "Na operačné stredisko bolo oznámené, že pod jedným hrobom sa niečo pohybuje," opisuje mestský policajt Stanislav Macák. 

Mestskí policajti, takýto prípad ešte nemali. A preto nevedeli, čo tam môže byť. "Hliadka odokryla toto miesto a zistila, že je tam rodinka ježkov," dodal Macák. 

Bolo to pre nich milé prekvapenie, lebo také niečo na cintoríne určite nezažili. "Následne sme ich tam nechali a prikryli späť hrobové miesto," vraví Macák. 

Seničania povedali, že o takom niečom v živote nepočuli, aby sa na hrobe mohli narodiť ježe. Keďže išlo o hrob, ktorý bol dlhší čas neudržiavaný samica ježa pod vence navláčila suché lístie a vytvorila hniezdo. "Pravdepodobne samička ježa vyhodnotila to miesto vhodné z hľadiska bezpečnosti, teploty, vlhkosti, tak sa tam rozhodla spraviť pelech," vysvetľuje zoológ Viliam Vongrej. 

Také funenie ježka v nočných hodinách môže vyvolať aj poriadny strach. "Ježe sú typické takým funivým zvukom, ktorý vydávajú hlavne, keď hľadajú potravu. Niektorých ľudí to môže aj vystrašiť," dodal Vongrej. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy