Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Predražený nákup dregrov pre policajtov? Nadácia Zastavme korupciu upozornila na vyššiu cenu ako stoja bežne
Zdielať na

Predražený nákup dregrov pre policajtov? Nadácia Zastavme korupciu upozornila na vyššiu cenu ako stoja bežne

BRATISLAVA / Nadácia Zastavme korupciu upozornila na to, že ministerstvo vnútra nakúpilo alkoholové dychové testery typu Dreger 7510 o takmer polovicu drahšie, ako ich nakúpili tento rok naši českí susedia. Kým pre slovenských policajtov stál takýto alkoholový tester 2400 eur, pre českých len 1236 eur.

Nemecká fabrika veľký cenový rozdiel na dvoch susedných trhoch nekomentovala a slovenský predajca na otázky televízie JOJ nereagoval. Nadácia preto dala podnet na protimonopolný úrad. Ministerstvo vnútra pochybenie odmieta. Cena v slovenskom tendri vraj zahŕňala aj príslušenstvo a prvotné overenie, ktoré je na Slovensku výrazne drahšie."Na mieste je otázka, či to cenové nastavenie urobilo ministerstvo správne. Keď už by si ten dreger hodili do bežného internetového vyhľadávača, tak mu tá cena vyjde iná. Slovenskí policajti dostali dregre takmer dvojnásobne drahšie," vyjadrila sa Xénia Makarová, Nadácia Zastavme korupciu. 

"Porovnávame neporovnateľné. Do úvahy nemožno brať len cenu samotného prístroja, ale treba sa pozrieť aj na cenu príslušenstva, ako je nabíjačka, tlačiareň, náustky, akumulátory, prvotné overenie, kufrík, atď. Polícia SR používa úplne iné náustky a iný software ako v prípade dregrov českej polície," informovalo v stanovisku ministerstvo vnútra.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy