Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Horúci pondelok vystriedajú mraky. Už večer môžu prísť intenzívne búrky
Zdielať na

Horúci pondelok vystriedajú mraky. Už večer môžu prísť intenzívne búrky

BRATISLAVA / Pondelok je mimoriadne horúci augustový deň. Vyvrcholí k nám prúdenie veľmi teplého pôvodom tropického vzduchu pred zvlneným studeným frontom. Už predpoludním boli na viacerých miestach juhu Slovenska teploty nad 30 stupňov Celzia. Predpokladáme, že pondelkové maximá budú od 29 stupňov na krajnom severe po 36 stupňov na juhu.

Doposiaľ najvyššia teplota tohto leta je 37.1 stupňov Celzia z 1. júla. Noc už bude v znamení postupujúceho frontu. Už v pondelok podvečer sa začne zväčšovať oblačnosť a postupne sa objavia prehánky a búrky, aj intenzívne. "Tie budú pokračovať aj v noci, tak ako bude postupovať front ďalej na východ, tak sa budú zrážky u nás objavovať častejšie a na väčšej ploche. Frontálne rozhranie ale pôjde pomaly. Zajtra (v utorok) sa budú zrážky objavovať na viacerých miestach pri premenlivej oblačnosti," uviedla meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. Denná teplota v utorok bude od 20 či 22 stupňov Celzia na severe a krajnom západe až do 32 či 34 stupňov na krajnom juhovýchode. Pocítiť by sme ale mali prúdenie chladnejšieho vzduchu od severozápadu. 

​Zrážky začnú ustávať až v stredu, kedy sa bude pomaly zmenšovať oblačnosť. Ochladí sa už na celom našom území denné maximum teploty bude od 20 do 26 stupňov Celzia, severné okresy budú chladnejšie, okolo 18 stupňov. Fúkať bude severozápadný až severný vietor, v nárazoch až do 55 kilometrov za hodinu.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy