Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šéf vyšetrovacieho tímu Novinár skončil po tom, ako sa objavil v komunikácii Kočnera
Zdielať na

Šéf vyšetrovacieho tímu Novinár skončil po tom, ako sa objavil v komunikácii Kočnera

BRATISLAVA / Riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Branislav Zurian sa rozhodol odvolať šéfa vyšetrovacieho tímu Novinár na preverovanie káuz, ktorými sa vo svojich článkoch venoval popravený investigatívny novinár Ján Kuciak. Dôvodom je zverejnená časť dešifrovanej komunikácie Mariana Kočnera s Norbertom Bödörom. Údajne sa v nej objavilo práve meno šéfa tímu.

Ako prvý prišiel s informáciou portál Aktuality.sk. Informáciu o konci jedného z vyšetrovateľov televízii JOJ potvrdilo aj policajné prezídium a to s tým, že išlo o rozhodnutie šéfa NAKA Branislava Zuriana.

Kuciak sa vo svojich zisteniach venoval Kočnerovi, ktorý je obvinený z objednávky jeho vraždy. Bödör zasa podľa medializovaných informácií údajne mal výrazný vplyv v polícii a vedomosti o viacerých vyšetrovaniach. Inšpekcia ministerstva vnútra v utorok potvrdila, že sa pre spomínanú komunikáciu zaoberá možnou trestnou činnosťou viacerých príslušníkov policajného zboru.

Tím "Novinár" vznikol v januári tohto roku, aby riešil kauzy, o ktorých písal Ján Kuciak. Vo viacerých figuruje práve Kočner, ktorý je obvinený aj z objednávky vraždy novinára a jeho snúbenice. "Po získaní zatiaľ neoverených informácií, ktoré boli bezodkladne odstúpené Úradu inšpekčnej služby, sa riaditeľ NAKA rozhodol ukončiť prácu v tíme jednému vyšetrovateľovi. Činnosť tímu tým samozrejme nie je nijako ovplyvnená a vyšetrovanie prípadov naďalej pokračuje. Nie je vylúčené, že po preverení informácií bude policajt opätovne zaradený do špecializovaného tímu," povedala policajná hovorkyňa Denisa Baloghová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy