Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jozefovi pred dom osadili zvodidlá, denne ich musí preliezať. Slovenská správa ciest má na to ale vysvetlenie
Zdielať na

Jozefovi pred dom osadili zvodidlá, denne ich musí preliezať. Slovenská správa ciest má na to ale vysvetlenie

PRIEVIDZA / Jozef Čičmanec z Prievidze niekoľkokrát denne prelieza zvodidlá. Nejde o žiadnu zábavku, ale v jeho prípade o nevyhnutnosť. Slovenská správa ciest mu priamo pred bránou do domu osadila zvodidlá. Na jedinú prístupovú cestu k nehnuteľnosti sa teraz dostane iba tak, že ich musí preliezť.

Pokiaľ sa chce pán Čičmanec dostať na svoj pozemok, musí preliezť zvodidlá. "Ako sliepky do kurína, alebo ako opica. Sme zavretí, odpísaní, 35 rokov sme to využívali. S autom som vošiel až do garáže," povedal majiteľ domu Jozef Čičmanec.  Všetko sa ale zmenilo pred štyrmi rokmi. Cestu rekonštruovali a nové zvodidlá osadili rovno pred bránu pána Čičmanca.  

Majiteľ domu sa preto išiel na slovenskú správu ciest okamžite sťažovať. Celé štyri roky im píše žiadosti, aby zvodidlá v tomto úseku prerušili a on tak mohol chodiť do svojho domu. Cestári mu najskôr napísali, že prístupovú cestu nemá zakreslenú v geometrickom pláne. Dal ju teda zakresliť a pritom zistil jednu dôležitú vec. "Je to postavené na pozemku môjho starého otca," poznamenal Jozef. 

Zvodidlá podľa pána Čičmanca osadili na súkromnom pozemku. Jemu pritom zahatali jedinú prístupovú cestu. Sťažoval sa teda ďalej. "Podľa bezpečnosti tam musia byť zvodidlá, takú som dostal odpoveď," pokračoval. Nezostáva mu preto nič iné, ako zvodidlá zakaždým preliezť. "Práce sme realizovali v roku 2014-2015 v celkovej dĺžke cca 11 km. Práce boli realizované podľa schválenej projektovej dokumentácie," vyjadrila sa hovorkyňa SSC Lucia Karelová. 

Podľa SSC osadili zvodidlá všade tam, kde ich bolo treba. Pánovi Čičmancovi odkazujú, aby požiadal o súhlas na prístup na pozemok okresný úrad, políciu a opätovne slovenskú správu ciest. Ak budú všetky inštitúcie súhlasiť, zvodidlá by mohli odstrániť.

Ďalšia rýchlostná cesta. Kde ju začnú stavať? Viac v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy