Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Rodičia nezvestnej Barbory si konečne vydýchli. Ich dcéru našli práve v deň jej narodenín
Zdielať na

Rodičia nezvestnej Barbory si konečne vydýchli. Ich dcéru našli práve v deň jej narodenín

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Tínedžerku (17), ktorá ušla z centra pre drogovo závislých ešte 10. júla dnes v noci policajti našli. Rodičia predpokladali, že dievča je v Bratislave a ich podozrenie sa potvrdilo. Barboru o pol druhej ráno objavili v jednom z petržalských bytov.

Po 16-ročnej Barbore zúfalo pátrali rodičia 22 dní. V deň jej 17. narodenín si konečne vydýchli. Barboru v Bratislave nakoniec vypátrala polícia.

"Bola u dílera tak ako sme predpokladali a bola v tom zas namočená chvalabohu že sa našla a našla sa aj jedna navyše," uviedol otec Radoslav. Barborin otec bol už vo štvrtok rozhodnutý že ide svoju dcéru do hlavného mesta hľadať. "Ja som to cítil že musím ísť," dodal otec. 

Po tínedžerke vyhlásili policajti pátranie ešte 10. júla, 22 dní bola nezvestná, rodičia svoju dcéru hľadali aj cez sociálne siete. Pomohla skupina cieleného pátrania po osobách aj ľudia, ktorí rodičom posielali informácie. "Policajti ju našli, my sme pomáhali informáciami, HAKA veľmi pomohla, medializácia pomohla. Keby sa to nemedializovalo tak by sme ju nenašli," vymenoval otec. 

Rodičia v posledných týždňoch veľmi nespali, no sú šťastní, že je ich dcéra živá. "Keby zrátam tie dni odkedy sme dostali fotku po týždni v akom je stave," povedal Radoslav. Barbora by mala v piatok oslavovať svoje 17. narodeniny namiesto toho ju čaká liečenie. "Ja som aj plakal my sme mali informácie že je ohrozená na živote," dodal otec. 

Rodičia si posledné dva roky prešli doslova peklom, sú zlomení z toho že svoje dieťa nedokázali pred drogami ochrániť. Tvrdia že drogy už nie sú len problémom veľkých miest. "Vedľa v dedine, tam to začalo v Papradne. Najskôr to bola marihuana, potom prešla na pervitín," objasnila mama. "Ten rodič nevie, že ktosi vonku na audine jej niečo núka, oblbne ju, on jej dáva slobodu a už je v tom," dodal otec Radoslav. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy