Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajní pátrači prehľadávali rieku Nitra. Zisťovali, či neskrýva ďalšie zbrane
Zdielať na

Policajní pátrači prehľadávali rieku Nitra. Zisťovali, či neskrýva ďalšie zbrane

NITRA / Policajní pátrači z oddelenia poriečnej polície vo štvrtok prehľadávali rieku Nitra. Zamerali sa hlavne na miesto, kde pred časom našli hľadači kovov dve pištole. Potápači v meste pod Zoborom zisťovali, či rieka neukrýva aj ďalšie zbrane.

Vyznávači takzvaného magnetického rybárčenia našli v priebehu pár dní začiatkom mesiaca na rovnakom mieste dve zhrdzavené zbrane. V prvom prípade vylovili z rieky Nitra staršiu pištoľ v druhom prípade novšiu značky ČZ. "V záujme bezpečnosti občanov sme sa rozhodli prehľadať koryto rieky," uviedla Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra. 

​Policajní potápači prehľadávali rieku, kde je voda hlboká zhruba tri a pol metra. Pátrači sa na člne dostali pod most na miesto, na ktorom sa ukrývali obe zbrane. Koryto rieky prehľadávali kúsok po kúsku. Vo vode boli štyria potápači, ktorých istili kolegovia lanom. "Pomocou lana sa robí výseč určeného úseku na prehľadávanie," opísal postup Martin Hubka, poriečna polícia PPZ SR. 

Voda je tam tak kalná, že dno rieky musia potápači prehľadávať po hmate. "Potápači musia ísť až po dne lebo predmety ležia na dne. Nakoľko hľadajú hmatom, tak sa prakticky plazia po dne," informoval Martin Hubka.

S napätím všetci sledovali, či rieka Nitra ukrýva ešte ďalšie zbrane. Z dna už zakrátko vylovili napríklad počítačový monitor. "Aj autobatériu dokonca našli. Musia, každý predmet vytiahnuť," dodal Martin Hubka.

Obe pištole nájdené v minulosti momentálne skúmajú experti a zisťujú aj to či boli použité na trestnú činnosť. V prehľadávanom úseku dnes poriečni policajti žiadnu zbraň nenašli. Z vody vytiahli aj toto evidenčné číslo už vyradeného auta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy