Skoro jasno
10°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Na východe vyhlásili mimoriadnu situáciu. Zaplavilo 50 budov
Zdielať na

Na východe vyhlásili mimoriadnu situáciu. Zaplavilo 50 budov

SPIŠSKÉ PODHRADIE / V meste Spišské Podhradie je vyhlásená mimoriadna situácia. V nedeľu sa mestom prehnala veterná smršť a po prietrži mračien tam zatopilo asi 50 nehnuteľností, potvrdil to primátor Michal Kapusta.

"Najprv prišla veterná smršť, pri ktorej popadalo niekoľko stromov, následne sme nemali prejazdné dve ulice či cestu do mestskej časti Katúň. Potom prišla prietrž a pod vodou sa za necelú polhodinu ocitlo asi 50 nehnuteľností v štyroch lokalitách, a to súkromných aj v majetku mesta,“ opísal situáciu primátor. Zároveň sa prepadla cesta a chodník v smere na Galovu ulicu. Mimoriadna situácia platí v meste od nedele 16:05.

Cez noc v Spišskom Podhradí odstraňovali nánosy blata a odčerpávali vodu zo zaplavených priestorov domov. "Pílili sme tiež stromy a dnes naši ľudia, zamestnanci úradu, pokračujú v odstraňovaní nánosov, kameňov a štrku, a čistia nanovo priepusty, aby sme boli pripravení, ak by sa situácia zopakovala,“ povedal Kapusta. V meste zatiaľ monitorujú a analyzujú škody, a snažia sa sprejazdniť jednotlivé časti mesta.

Problémy majú aj v Ružomberku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy