Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Medveď, ktorý napadol muža, sa vrátil. Poľovníci varujú, že sa to môže opakovať
Zdielať na

Medveď, ktorý napadol muža, sa vrátil. Poľovníci varujú, že sa to môže opakovať

PRIEVIDZA / Prednedávnom sme vás informovali o útoku medveďa v lese nad obcou Šútovce. Vrhol sa na hubára, ktorý našťastie vyviazol bez zranení. Najnovšie videli medveďa blízko pri dedine. O tretej popoludní sa prechádzal popri ceste. Starosta obce vyzýva ľudí k opatrnosti.

"Zrazu oproti mne vybehol medveď. Prvá reakcia bola, hneď som sa hodil na zem, zakryl som si krk a hlavu," povedal Milan Lysý, napadnutý medveďom nad obcou Šútovce neďaleko Bojníc.

To, že zahral mŕtveho mu pomohlo. Medveď po chvíli odišiel a roztrhol mu iba vetrovku. Pár dní potom ako medveď napadol pána Lysého, dal o sebe vedieť znova. Tentoraz sa objavil kúsok od dediny. "Dcéra prišla domov s tým, že odfotila medveďa," uviedla obyvateľka obce Taťána Čičmancová.

Maca videli z autobusu. O tretej popoludní sa prechádzal popri hlavnej ceste. "Človek má strach. Nemal by chodiť tak blízko. Dcéra sa chodí hrávať aj k hore, ale teraz sa nebude asi," povedala Čičmancová.

"Vyzvali sme ľudí v rozhlase, aby boli ostražití," povedal starosta obce Šútovce Miroslav Rajčo. Miestni poľovníci situáciu veľmi pozorne sledujú. V lesoch nad dedinou je medveďov viac.

"Máme tu viacero medveďov, je tu medvedica s mladými a asi trojročný pestún, asi útočí on," opísal predseda poľovníckeho združenia Bojnice Jozef Hatvanyi. Poľovníci si myslia, že medveď okolie dediny tak ľahko neopustí. "Dozrievajú čerešne, môže prísť až do záhrad," dodal Rajčo. "Pokojne môže vojsť aj do dediny a napadnúť človeka, ktorý prekročí bezpečnú hranicu," uviedol poľovník Peter Vrablec.

Pozrite si archívnu reportáž o mužovi, na ktorého medveď zaútočil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy