Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Študenti sa uliali zo školy. Miesto toho upratovali Chopok po turistoch
Zdielať na

Študenti sa uliali zo školy. Miesto toho upratovali Chopok po turistoch

CHOPOK / Školáci určite závideli žiakom, ktorí dnes neboli na vyučovaní, ale na Chopku. Robili tam poriadky. Zozbierali takmer tonu odpadu, najmä plasty a plechovky. Nezabudli ani na veľké kamene, ktoré by mohli v zime komplikovať jazdu lyžiarom. A stihli vysadiť aj 500 malých stromčekov.

dobrovoľníci: "Radšej budeme robiť pre naše lesy ako sa učiť, sme akčné deti. My chodíme a dávame to do poriadku, po takzvaných turistoch, čo nám iné zostáva," vravia dobrovoľníci a študenti, ktorí v piatok miesto vyučovania upratovali Chopok a jeho okolie. 

​"Sme na akcii Zelený Chopok, neboli sme v škole a zbierame tu smeti po ľuďoch," dodávajú študenti. Nie je to však len o odpadkoch. "Zbierame aj kamene, ktoré komplikujú lyžiarom lyžovačku," vraví Katarína Šarafínová, PR manager OOCR Liptov. 

Čistenie známeho slovenského kopca sa študentom páčilo. Aj keď sa museli poriadne naobliekať, miestami zbierali odpadky aj medzi pozostatkami snehu.
dobrovoľníci:

"Žiačka mi teraz povedala, že už nevyhodí žiaden papier, som jej povedala, že je to prvá rozumná veta od rána," povedala učiteľka Jana Jurkovičová. A stihli zasadiť 500 smrekov, smrekovcov a jedličiek.

"Zo Spišskej Novej Vsi som šiel ráno o 7 rýchlikom.Doma, čo budem robiť ako dôchodca, pochodím, je to tu také srdcu blízke porobiť, počistiť," vraví starší dobrovoľník.

Jarné upratovanie na Chopku zorganizovali aj pred rokom. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy