Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Seniori, pozor. Podvodníci volajú, aby skontrolovali plastové okná
Zdielať na

Seniori, pozor. Podvodníci volajú, aby skontrolovali plastové okná

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Páchatelia prostredníctvom telefónu ponúkajú volajúcemu bezplatnú kontrolu plastových okien aj s možnosťou ďalšieho servisu a opravy.

Je nutné zdôrazniť, že policajti sa aj naďalej stretávajú s osvedčenými legendami a to najmä s legendou "VNUK – volajúci lekár“. Páchateľ sa predstaví ako lekár z nemocnice a uvádza, že jeho rodinný príslušník spôsobil dopravnú nehodu, je zranený, alebo napríklad došlo k zraneniu dieťaťa cudzieho štátu (Poľsko, Maďarsko, Česko) a požaduje zaplatiť „bolestné“, aby rodinný príslušník potencionálnej obete nebol trestne stíhaný. Peniaze žiadajú zaslať cez službu Western Union, prípadne si prídu po ne aj osobne.

"Polícia zdôrazňuje, aby seniori nevpúšťali neznáme osoby do svojich príbytkov, neboli s nimi osamote a nevyberali pred nimi peniaze. Podvodníci ovládajú veľa spôsobov a manipulačných techník ako od nich vylákať peniaze a vzápätí ich pripraviť o celoživotnú úspory," píše na sociálnej sieti polícia. Polícia ročne vykoná niekoľko preventívnych projektov, posedení a diskusií so seniormi, aby ich vystríhala pred nástrahami rôznych podvodníkov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy