Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hasiči zachraňujú nielen ľudské životy. Občas riskujú životy aj pre zvieratá
Zdielať na

Hasiči zachraňujú nielen ľudské životy. Občas riskujú životy aj pre zvieratá

KEŽMAROK / Hasiči z celého Slovenska nezachraňujú len ľudí, ale aj mnohé zvieratká, ktoré dostali vďaka nim druhú šancu na život. Profesionáli z Kežmarku nedávno pomohli zranenému srnčekovi a nebol jediný.

"Je jedno, či je to človek, alebo zviera, na to sme tu, pomáhame," povedal veliteľ smeny Dušan Zwick. Kežmarčania zachránili život napríklad lastovičke, ktorá sa nešťastne zamotala do špagáta pod strechou rodinného domu. 

Medzi nielen kuriózne, ale aj náročné zásahy zaradili záchranu jeleňa, zamotaného v pletive. Hasičom nebolo všetko jedno. "Išli sme k nemu s rešpektom. Lesník ponúkol aj auto, aby sme sa mali kde skryť, keby náhodou," opísal Zwick. Rešpekt síce patrí k práci hasiča, ale odhodlanie je silnejšie, a tak jeleňa postupne z pletiva dostali. 

Medzi nezabudnuteľné sa zaradí aj nedávne povodňové cvičenie, ktoré sa zmenilo na záchrannú akciu. Hasiči splavovali Dunajec, keď si odrazu všimli srnčeka ležiaceho na brehu. "Srnec mal zranené nohy, takže sme ho naložili do člna, zavolali sme hospodárovi," dodal Zwick. Počas plavby bolo zviera úplne pokojné. 

Záchranu kačacej rodiny ste už videli?

Súvisiace články

Najčítanejšie správy