Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Esin Group: Pozývame médiá v pondelok na súd. Môže sa tam ukázať pravá tvár Františka Oravc
Zdielať na

Esin Group: Pozývame médiá v pondelok na súd. Môže sa tam ukázať pravá tvár Františka Oravc

Zdroj: SITA

13. mája súd v Košiciach pustí nahrávky, ktoré ukážu, že líder Iniciatívy poľnohospodárov František Oravec sa mohol podieľať na príprave zločinu.

V pondelok 13.mája o 12:30 bude na Košickom súde pokračovať pojednávanie s obžalovaným Marcelom Horváthom, ktorý je podozrivý z prípravy násilného trestného činu voči predstaviteľom a zamestnancom spoločnosti Esin Group a.s. Horváth je obžalovaný na základe toho, že bol prichytený policajným agentom pri pokuse o nelegálny nákup výbušnín a pri následnej domovej prehliadke u neho polícia našla zbrane, muníciu a fotodokumentáciu osôb a majetku ľudí z Esin Group. Súd bude v miestnosti číslo 127 pokračovať v prehrávaní zvukových a obrazových záznamov, ktoré na poslednom pojednávaní 8. apríla nestihol všetky prehrať. Záznamy môžu preukázať, že Marcel Horváth, ktorý je bratrancom lídra Iniciatívy poľnohospodárov Františka Oravca mal konať na jeho popud. Takúto možnosť uvádzajú aj svedkovia v súdnom procese.

"František Oravec je podľa nás pozemkový špekulant a človek, ktorý dlhodobo a cielene zastrašuje a vydiera našu spoločnosť. Šikanuje nás, blokuje nám zákonné dotácie a šikovne dokáže zavádzať veľa médií aj politikov. Veríme, že v pondelok sa po prehratí kompletných záznamov konečne ukáže pravá tvár tohto pána, ktorý sa nepravdivo pasuje za lídra farmárov", uviedla včera vo svojom stanovisku firma Esin Group.

Spoločnosť Esin Group vedie s Oravcom dlhoročné spory o nájom pôdy. Oravec je známy ako líder Iniciatívy poľnohospodárov, ktorý organizujú protesty malých farmárov. Firma sa voči jeho aktivitám začala aktívne brániť minulý rok. Spustila stránku www.slusnipolnohospodari.sk a založila profil na facebooku Iniciatíva slušných poľnohospodárov.

Najčítanejšie správy