Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajný prezident vymenoval Branislava Zuriana za šéfa NAKA
Zdielať na

Policajný prezident vymenoval Branislava Zuriana za šéfa NAKA

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Národnú kriminálnu agentúru bude viesť doterajší šéf jej protizločineckej jednotky Branislav Zurian. Do funkcie ho ustanovil policajný prezident Milan Lučanský.

Bývalý šéf NAKA Peter Hraško odišiel z funkcie ku koncu minulého roka pre kauzu vyšetrovania trestného oznámenia na organizátorov zhromaždení Za slušné Slovensko.

Zurian vo zverejnenom videu na sociálnej siati skonštatoval, že spolu s policajným prezidentom Lučanským pracujú na reorganizácii NAKA za využitia najefektívnejších síl a prostriedkov.

"Ja osobne zatiaľ môžem zhodnotiť len činnosť protizločineckej jednotky, ktorá, myslím si, za poslednú dobu zaznamenala určitý pokrok," povedal Zurian s tým, že urobí všetko pre to, aby pokrok smerom vpred zaznamenala celá NAKA. "Aby ten status špecializovaného útvaru Policajného zboru bol opodstatnený," uviedol Zurian s tým, že príslušníci NAKA by mali vzbudzovať rešpekt a to nielen odbornosťou a skúsenosťami, ale aj disciplínou. "Budem chcieť, aby na Národnej kriminálnej agentúre pracovali naozaj najlepší z najlepších policajtov," dodal.

Pozrite si celý prejav nového prezidenta NAKA: 

​Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru vznikla 1. decembra 2012 ako nástupnícky útvar dovtedy samostatných úradov boja proti korupcii a boja proti organizovanej kriminalite.

Dôvodom bol zámer zvýšiť efektivitu služobnej činnosti na úseku boja proti trestnej činnosti, ktorá svojím charakterom predstavuje najzávažnejšie formy trestných deliktov, a zároveň vychádzala z nevyhnutnosti unifikovať činnosť zaniknutých úradov v záujme predchádzania duplicite operatívnej činnosti a trestných konaní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy