Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ohrozené deti v Galante. Na ihrisku opakovane našli rozsypané injekčné ihly
Zdielať na

Ohrozené deti v Galante. Na ihrisku opakovane našli rozsypané injekčné ihly

GALANTA / Zdravotnícke ihly začal niekto rozhadzovať na novom multifunkčnom ihrisku v Galante, kde sa hrajú aj malé deti. Pôvod celých hrstí použitého zdravotníckeho materiálu zatiaľ nie je známy. Tomuto šialenému činu však predchádzala sťažnosť - na hluk, ktorý majú spôsobovať práve deti.

"Neviem, aký je pôvod tých ihiel, ale viem, že ten, kto to robí, by si zaslúžil napichať ich do zadku," povedal rázne primátor Galanty Peter Paška. Nové ihrisko postavené na sídlisku Sever v Galante slúži deťom ešte len niekoľko mesiacov, a už ho musia strážiť mestskí policajti.

​Dôvodom sú porozsýpané celé hrste použitých ihiel. A vždy len na zelenej ploche multifunkčného ihriska. Ide výlučne o ihly, bez striekačiek, ktoré sú určené na aplikáciu nielen do svalov, ale aj do žíl. "Toto pravdepodobne nebude náhoda, za tento rok sa to stalo 4-krát," povedal náčelník mestskej polície Miroslav Grell. 

Obyvateľom sídliska na jeseň vďaka rozhodnutiu mesta medzi paneláky pribudli nielen nové stromy, ale aj ihriská. "Futbal, volejbal a work-out, všetci to s nadšením vítali, ale potom nám niekto začal robiť zlobu," vysvetľuje Paška. 

Tej predchádzala sťažnosť od obyvateľov. Na hluk hrajúcich sa detí. "Vyzerá to, ako keby to bolo z nejakého odpadu vytiahnuté, ale pôvod zatiaľ nepoznáme. Nemocnica je odtiaľto vzdialená nejakých 500 metrov. Skúmali sme aj to, či sú tie odpady zabezpečené a zistili sme, že áno," dodal Grell. 

Keď sa ihly na umelom trávniku, kde sa hrajú aj úplne malé deti, objavili po prvýkrát, vnímali to ako jednorazovú vzburu jednotlivca. "Ale teraz som pevne odhodlaný podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, za ohrozovanie, všeobecné ohrozenie," vyjadril sa Paška. Nainštalovali kameru a počkajú si na to, čo zistia. "Zatiaľ to robíme na základe zákona o odpadoch, ale je to nebezpečné pre deti," dodal Grell.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. O striekačku sa pichol pri hre 5-ročný chlapec: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy