Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Obyvateľov Serede strašia obchádzky. Ak vodiči neprestanú porušovať značenie, zavrú im most
Zdielať na

Obyvateľov Serede strašia obchádzky. Ak vodiči neprestanú porušovať značenie, zavrú im most

SEREĎ / Neposlušní vodiči nákladiakov sa môžu postarať o to, že v Seredi úplne uzavrú tamojší most. Je totiž v havarijnom stave. Ľudia sa obávajú, že by im to komplikovalo situáciu. Napríklad na cintorín by sa museli dostať 10 kilometrovou obchádzkou.

Cez most v Seredi je vyše mesiaca zakázaný prejazd všetkých vozidiel, ktoré majú hmotnosť viac ako tri a pol tony. Vodiči to napriek tomu porušujú. "Zaevidovali sme 552 priestupcov. Myslím si, že je to veľký počet," povedal náčelník mestskej polície Ladislav Fabo. Mestskí policajti kontrolujú dodržiavanie tohto značenia niekoľko hodín denne. Most monitorujú aj dve kamery. "Hliadkujeme každým dňom v niekoľko vopred určených intervaloch," uviedol mestský policajt v Seredi Martin. 

Vodiči majú rôzne výhovorky, prečo porušili zákaz vjazdu. "Že si nevšimli značenie alebo druhá najviac frekventovaná výhovorka je, že zadali do navigácie tutú cestu a idú tou cestou," dodal policajt Martin. Za porušenie zákazovej značky vodičov pokuta neminie. "Maximálne bloková pokuta za tento druh priestupku je do výšky 50 eur," povedal policajt.

Keďže most je v havarijnom stave, ľudí hnevá, že vodiči napriek tomu nerešpektujú dopravné značenia. "V prípade, že vodiči nebudú rešpektovať tento zákaz môže prísť k úplnému uzavretiu mosta z technických dôvodov," povedala policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy