Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
EXKLUZÍVNE: Televízia JOJ navštívila kartárku, ku ktorej chodil Kočner. Vypočula ju aj NAKA
Zdielať na

EXKLUZÍVNE: Televízia JOJ navštívila kartárku, ku ktorej chodil Kočner. Vypočula ju aj NAKA

SLOVENSKO / Marian Kočner navštevoval pani, ktorá sa zaoberá veštením z kariet už viac ako 30 rokov. Televízia JOJ zistila, že informácie o Kočnerových návštevách u známej kartárky zaujímajú aj vyšetrovateľov vraždy Martiny Kušnírovej a Jána Kuciaka. Vešticu navštívili aj reportér TV JOJ Rastislav Striško. Povedala mu, prečo ju vyhľadali vyšetrovatelia vraždy, a prečo jej služby využíval Marian Kočner.

Pani Marta žije v malebnej obci, ktorá patrí do pamietok UNESCA, v tichej uličke s nádherným výhľadom na štiavnický kraj. Reportéra TV JOJ Rastislava Striška prijala aj napriek tomu, že sa vopred neohlásil. To, že ju vyhľadali aj vyšetrovatelia z protizločineckej jednotky, bez okolkov potvrdila. "Viete čo, boli tu spätne asi tri týždne dozadu." 

​Zaujímali sa o Alenu Zsuzsovú, Mariana Kočnera a ďalších troch obvinených z vraždy. Kočner podľa veštice nikdy neprišiel na veštenie so Zsuzsovou ani s inými obvinenými či svedkami v prípade. Vyšetrovateľom povedala, že sa u nej sporadicky zastavil vždy, keď šiel cestou na Donovaly. 

Čo Kočnera zaujímalo?

"Vždy zadal tému," povedala a cez karty mu odpovedala na otázky, ktoré ho zaujímali. "Väčšinou na politiku alebo na chudnutie, cvičenia, liečivá také prírodné, potom operácie či zdravie, deti," prezradila Marta. 

Podľa veštice sa Kočner pred ňou o Kuciakovi nikdy nezmienil. Ak sa jej pýtal na novinárov, tak len preto, aby mu povedala, kedy mu dajú pokoj a prestanú sa zaujímať o jeho podnikanie. Na niečo si ale predsa len spomenula.

Kamarát na prokuratúre

Kočner chcel od kariet vedieť, či a ako dlho bude cez svojich oddaných kamarátov na prokuratúre schopný ovládať túto inštitúciu, ktorá bola pre neho najpodstatnejšia. "To bolo len raz. Pýtal sa či jeho kamarát bude znovu zvolený za generálneho prokurátora," uviedla kartárka.

Kočner tak chcel vedieť, či sa udrží vo funkcii generálneho prokurátora jeho dlhoročný priateľ, Dobroslav Trnka. "Áno povedala som mu, že už nebude ďalej pokračovať, že ho nahradí nový." 

"Chodil za mnou, no možno to bude už aj 17 rokov, nebolo to ale pravidelné. Tri aj štyri roky nie a potom zas," podotkla Marta, ktorá má naozaj svetoznámych klientov - športovcov, bohatých podnikateľov, prominentov, ale aj obyčajných ľudí. 

Pomohla odhaliť hrob

Pred časom vraj práve vyšetrovateľom z NAKA pomohla Marta odhaliť utajený hrob obete, po ktorej bezvýsledne pátrali vo vojenských lesoch. 

Kočner v prípade vraždy Martiny Kušnírovej a Jána Kuciaka popiera vinu. Vypovedať bol aj na NAKA. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy