Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dôchodcovia už neverili, že verného priateľa nájdu. Csöpiho im priniesol na rukách záchranár
Zdielať na

Dôchodcovia už neverili, že verného priateľa nájdu. Csöpiho im priniesol na rukách záchranár

KOLÁROVO / Dôchodcovia z Kolárova už ani nedúfali, že ešte niekedy uvidia svojho 12-ročného psa, ktorý im zmizol. Takmer po mesiaci im ho vrátil záchranár z útulku zo 70 kilometrov vzdialenej Nitry. A to vďaka tomu, že mal čip. Nešťastné zviera pobehovalo na ceste popri autách medzi rýchlostnou cestou R1 a obcou Veľký Lapáš.

Oriešok Csöpi zmizol z dvora dôchodcov z Kolárova začiatkom marca. Po márnom hľadaní po okolí sa fotka verného priateľa tety Mariky a Lacibáčiho dostala aj na sociálnu sieť, čo keď ho niekto omylom vzal. "Pani veľmi ťažko znášala, lebo už 12 rokov majú psíka, nejako sa stratil, neviem, nezvykol odísť," uviedla suseda. "Vietor otvoril bráničku, hľadali sme ho, ani som neverila, že ho chudáčika ešte nájdem," opísala udalosti pani Marika, majiteľka Csöpiho. "Týždenne plakala 6-krát, každý večer," dodal manžel Ladislav. 

​Pred pár dňami, o 65 kilometrov ďalej, nahlásili okoloidúci vodiči pracovníkom útulku psíka na rušnej ceste za Nitrou. Jedna pani sa ho pokúsila chytiť a keď sa nedal, tak ho aspoň zahnala z cesty do kríkov, aby ho autá nezrazili. "Psíka sme následne dohľadali zhruba 10 metrov od cesty, tam sa skrýval pri strome," povedal František Kubíček, útulok Nitra. Po očistení srsti od bodliakov, zistili, že je nielen plný kliešťov, ale má pod kožou čip. "Avšak telefonický kontakt, ktorý bol uvedený k registrácii čipu nebol aktuálny," informoval František Kubíček. Bolo tam aj meno a adresa, a tak začalo druhé kolo hľadania, okrem iného, opäť aj na sociálnej sieti. "Oslovili sme aj MsP v Kolárove, ktoré sme požiadali, aby išli na adresu majiteľa a tak isto ho skontaktovali," dodal záchranár z útulku. 

Na fotke z domu a z prepravky v útulku bol jediný rozdiel, chýbal obojok a identifikačné známky, ktoré mal vždy na krku. "Dobre že má čip, lebo takto sa aspoň našiel, škoda, že telefónne číslo nefungovalo. Nevieme ako sa mohol dostať až tak ďaleko chúďatko," povedala suseda. Jedna z možností je, že ho niekto našiel, zobral si ho k sebe domov v okolí Nitry a psík mu ušiel. Tá druhá sa ale už bije so zákonom. "Možno niekomu prišiel na pozemok a mu prekážal, tak sa ho možno zbavil aj takýmto spôsobom, čo je určite v rozpore so zákonom o veterinárnej starostlivosti, za to je vysoká pokuta, pokiaľ človek vyhodí zviera a opustí ho, len zrejme takýto človek nerátal s tým, že ten psík je začipovaný," dodal František Kubíček.

Päťročný nemecký ovčiak pri poslednom zásahu vyňuchal muža podozrivého z krádeže:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy