Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pri Divadle A. Bagara chcú postaviť hotel
Zdielať na

Pri Divadle A. Bagara chcú postaviť hotel

Zdroj: ocestovani.cz

Divadlo však s predajom nesúhlasí. Obáva sa napríklad, že sa zhoršia možnosti prístupu ku skladu, odkiaľ nakladajú pri divadelných zájazdoch kulisy a dekorácie.

V priestoroch parkoviska pre zamestnancov a divákov Divadla Andreja Bagara v centre Nitry bude možno stáť hotel. Župní poslanci dnes schválili odňatie dvoch pozemkov s rozlohou 422 a 200 metrov štvorcových zo správy divadla a ich priamy predaj podnikateľovi Miroslavovi Bödörovi, ktorý vlastní susedný pozemok.

Bödör je konateľom Súkromnej bezpečnostnej služby Bonul, s.r.o. a za parcely zaplatí 3,3 milióna korún.

Divadlo Andreja Bagara s predajom nesúhlasí. Obáva sa, že sa zhoršia možnosti parkovania, ako aj prístup k skladom, odkiaľ nakladajú pri divadelných zájazdoch kulisy a dekorácie. "Trváme na tom, aby bol zachovaný bezproblémový servisný a manipulačný priestor pre potreby divadla. Za súčasných deklarovaných podmienok súhlasné stanovisko k zámeru určite nedám," povedal riaditeľ divadla Ján Greššo a dodal, že s Bödörom naďalej rokujú. V súčasnosti je pri divadle 70 parkovacích miest, no vmestí sa sem až 100 áut.

Poslanec Pavol Meňky (Smer-SD), ktorý návrh predložil, argumentuje, že podnikateľ sa zaviazal zabezpečiť dostatočný počet parkovacích miest. Hotel vraj má mať podzemné garáže s miestom pre 92 vozidiel. Na jednom z dotknutých pozemkov stojí regulačná stanica plynu, ktorú bude treba presunúť. "Podľa stanoviska Slovenského plynárenského priemyslu je možné ju presunúť. Kupujúci zabezpečí prekládku na vlastné náklady," informoval Meňky.

Návrh na predaj pozemkov v pôvodnom programe zastupiteľstva nebol, predložený bol dodatočne. Poslankyňa Lýdia Forrová (ĽS-HZDS) upozornila na to, že materiál neprešiel komisiami ani odbornými útvarmi a chýba v ňom stanovisko divadla. Žiadala ho preto stiahnuť, jej návrh však neprešiel. Pozemky nie sú ani v zozname prebytočného majetku kraja.

Najčítanejšie správy