Skoro jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pokračuje pojednávanie v kauze znásilnenia na cintoríne
Zdielať na

Pokračuje pojednávanie v kauze znásilnenia na cintoríne

Zdroj: jiahung li/ilustračné

Recidivista, ktorému hrozí doživotie, podľa obžaloby pomliaždil svojej obeti polovicu hrudníka, vinu však v celom rozsahu odmieta

Pred senátom Okresného súdu v Spišskej Novej Vsi bude v pondelok pokračovať pojednávanie so 41-ročným recidivistom Miroslavom D. z Krompách, obžalovaným zo znásilnenia.

Pojednávanie sa chýli ku koncu - súd sa už len oboznámi s listinnými dôkazmi, po ktorých by mali prísť na rad záverečné reči. Je možné, že už odznie aj rozsudok.

Obžalovanému prokurátor kladie za vinu, že 22. septembra 2006 na mestskom cintoríne v Krompachoch násilím donútil k súloži Renátu B., napriek tomu, že sa bránila a prosila ho, aby jej dal pokoj.

Udrel ju do tváre tak, že spadla na zem a potom ju znásilnil, hoci nahlas kričala o pomoc a rukami aj nohami ho odtláčala od seba. Spôsobil jej pomliaždenie pravej strany hrudníka a opuch tváre. Zo zranení sa liečila 18 dní. To, čo sa obžalovanému kladie za vinu, v celom rozsahu odmieta.

Podľa hovorkyne Krajského súdu v Košiciach Marcely Gálovej bol Miroslav D. dosiaľ deväťkrát súdne trestaný, prevažne za násilnú trestnú činnosť, najmä ublíženia na zdraví, ale má na svedomí aj lúpež, za ktorú si ako obzvlášť nebezpečný recidivista vyslúžil 9 a pol roka v tretej - najprísnejšej nápravnovýchovnej skupine.

Obžalovaný je od 23. septembra 2006 v Ústave na výkon väzby v Levoči. Za znásilnenie na cintoríne mu podľa zásady trikrát a dosť hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov alebo doživotie.

Zdielať na

Najčítanejšie správy