Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pátračka so šťastným koncom. Sučka Elza je po 2 mesiacoch konečne doma
Zdielať na

Pátračka so šťastným koncom. Sučka Elza je po 2 mesiacoch konečne doma

KAMENICA NAD CIROCHOU / Nasledujúci príbeh so šťastným koncom môžeme odvysielať hlavne vďaka divákom TV JOJ. Do pátračky po stratenej sučke Elze sa zapojilo také množstvo ľudí, že hoci po nej dva mesiace nebolo ani stopy, Elza je už opäť doma. Majiteľovi Lukášovi z Kamenice nad Cirochou sa nevedela vynatešiť.

"Nevedela sa vytešiť, skákala po nás, hneď nás spoznala, bolo to super," opísal emócie Lukáš Vataha, majiteľ stratenej sučky.  Lukáš už ani nedúfal, že Elzu niekedy uvidí. Sučka sa stratila ešte 10.decembra. Tatranská durička Elza spolu s jazvečíčkou Fany robili dohľadávku poraneného diviaka. Tak zanietene nasledovali stopy, že k Lukášovi sa už vrátiť nevedeli. "Vlkov je dosť a dosť často sa stáva, že také psy vlci roztrhajú. Veľmi ľahko ich nájde v lese a pre nich to je ľahká trofej," povedal majiteľ psa. 

Kynológ vysvetľuje, že takéto prípady sa môžu stať. Psy si totiž v zápale lovu ani nemusia uvedomovať, ako ďaleko za zverou zabehli. "Silní psi idú tak za tou zverou, že oni sa spamätajú po niekoľkých kilometroch. A keď sa aj vráti po vlastnej stope, je stále na cudzom mieste a nevie, kde má ísť," vysvetlil kynológ a cvičiteľ služobných psov Valér Vitrikuš. 


Na sociálnej sieti sa však po sučkách rozbehla doslova pátračka. Elza a Fany doma chýbali. "Ľudia volali, po reportáži volali policajti, z okolia Michaloviec, z Košíc dokonca.  Ďakujem všetkým, že sa snažili, malo to veľkú odozvu, som rád, že sa to podarilo a Elza je doma," poďakoval Lukáš. 

O Fany, žiaľ, správy nemá, no ukázalo sa, že o Elzu sa starala rodina neďaleko Zemplínskej Šíravy. "Tým, že boli u veterinára, nenašli čip, nevedeli, že to je naša. Veterinár ho bohužiaľ, nenašiel. Môže byť aj chyba čítačky. Zhoda okolností iba," poznamenal Lukáš ďalej. Nová rodina ju síce dala začipovať na svoje meno, no veterinár na ďalší pokus napokon našiel oba čipy. Bolo jasné, že dlho hľadaná šampiónka Elza ide domov. 

Pozrite si reportáž ako vyzerala pátračka po psíkoch:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy