Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zachránili ho po niekoľkých hodinách dolu hlavou
Zdielať na

Zachránili ho po niekoľkých hodinách dolu hlavou

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Záchrana prišla v poslednej chvíli. Kuriózny prípad zaznamenali záchranné zložky z Nového Mesta nad Váhom. V opustenej budove našli muža, ktorému sa zasekla noha a niekoľko hodín visel dole hlavou.

V areáli bývalých vojenských skladov na okraji Nového mesta nad Váhom, kde policajti, hasiči i zdravotní záchranári hľadali muža, ktorý mal za kurióznych okolností uviaznuť v jednej z opustených budov.

Muž na tiesňovú linku oznámil, že sa zasekol v mrežiach a že sa nachádza v oranžovom dome. V rozsiahlom areáli vojenských kasární sú však všetky budovy rovnakej farby. Záchranári tak prehľadávali jeden objekt za druhým.

Hľadaný muž sa napokon na volanie záchranárov ozval z prvého poschodia najväčšej budovy. Nedokázal sa hýbať a sám si pomôcť. Zamrežované dvere rozpílili hasiči.

Muža našli na chodbe v komickej polohe. Pri snahe vniknúť do budovy sa mu topánka zasekla v mrežovaných dverách a on tak zostal nemohúcne visieť za jednu nohu dole hlavou. Ešte pred našim príchodom ho zvesil policajt.

Muža po nájdení bolo nutné čo najskôr transportovať na nosidlách do sanitky. Tam sa ho ihneď ujali zdravotní záchranári.

Podľa našich informácií si muž nedokázal sám pomôcť. Po príchode záchranárov bol výrazne podchladený a posádka ho po ošetrení previezla do nemocnice v Novom Meste nad Váhom,“ upresnila Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS.

33-ročný bezdomovec prezradil, že visel na dverách dve hodiny. Vonku bolo mínus 7 stupňov. Ak by nemal pri sebe mobilný telefón, s najväčšou pravdepodobnosťou by umrzol. 

Bezdomovcom aj na Slovensku hrozí všeličo, najväčšou hrozbou sú však predsudky a ľahostajnosť ľudí:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy