Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Záchranná akcia na vodnej nádrži. Jelenča uviazlo na zamrznutej hladine
Zdielať na

VIDEO: Záchranná akcia na vodnej nádrži. Jelenča uviazlo na zamrznutej hladine

Zdroj: YouTube

RUŽÍN / Na vodnej nádrži Ružín sa konala záchranná akcia. Psy turistov tam mali vyštvať bezbranné jelenča. Na zamrznutej hladine vody ale uviazlo, čo si všimol člen poľovnej stráže. Okamžite preto spolu s poľovným hospodárom privolali na miesto hasičov.

Podľa poľovníkov mali jelenča na zamrznutú vodnú nádrž vyštvať voľne pohybujúce sa psy turistov. Uviaznuté zviera si našťastie všimol člen poľovnej stráže, ktorý to okamžite nahlásil poľovnému hospodárovi. Ku kurióznej záchrane došlo ešte v nedeľu 20. januára, pričom na miesto okamžite dorazili hasiči.

Pomocou špeciálnej techniky sa snažili zviera dostať do bezpečia. Celá záchranná akcia trvala niekoľko minút. Slovenská poľovnícka komora (SPK) zo zásahu zverejnila aj video, na ktorom je podrobne vidieť, ako akcia prebiehala. 

K vodnej nádrži prišli aj ostatní členovia Poľovníckej zboru Zlatník a poľovníci z Veľkého Folkmara. Hasičom sa nakoniec vysilené jelenča podarilo dostať na nákladnú plochu a odovzdali do starostlivosti poľovníkov. Tí zviera dôkladne osušili a zároveň skontrolovali jeho zdravotný stav. "Po zhodnotení zdravotného stavu jelenčaťa ho previezli do poľovného revíru, kde ho vypustili ku krmítku," informovala SPK. 

Srna uviazla medzi zábradlím na ceste. Nebyť okoloidúcej ženy, zviera by možno prišlo o život. Pozrite si reportáž: 

Najčítanejšie správy