Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rodine začiatkom decembra zhoreli izby. Pomohli diváci TV JOJ
Zdielať na

Rodine začiatkom decembra zhoreli izby. Pomohli diváci TV JOJ

HORNÉ ZAHORANY / Pripomenieme si príbeh 7-člennej rodiny z Horných Zahorian. Začiatkom decembra im pri požiari zhoreli dve izby. Skromná rodina prišla o nábytok, hračky aj oblečenie. Vyzeralo to tak, že budú mať smutné sviatky. O pomoc sme požiadali divákov televízie JOJ.

Tri týždne od nešťastnej udalosti to vnútri domu vyzeralo tak, akoby u nich nikdy nehorelo. Izby vymaľované a zariadené. "Museli sme. Lebo to môjmu chlapovi to nedalo pokoj. On to chcel, aby to bolo," priznáva matka piatich detí, Ľubica. Skromná žena tvrdí, že najväčším prekvapením pre ňu bol fakt, že ich nešťastie sa dotklo mnohých cudzích ľudí.

"Veľmi nás to prekvapilo, celú rodinu. Že ako pomáhajú. Pomáhajú a ešte aj budú pomáhať," priznáva. O pomoc pre nich sa pričinila Ľubkina sestra, manželov šéf, no pomohla aj reportáž. Odvtedy jej telefón neustále zvonil. "Nestačila som jeden telefón položiť a už bol druhý, nestačila som ten položiť a už bol ďalší. A takto dookola. Ja som nemohla ani od telefónu odísť. Lebo každý volal, písali. Adresu chceli, číslo účtu chceli," opisuje Ľubica.

Na samotu pri Horných Zahoranoch začalo chodiť množstvo balíčkov. Ľudia poslali naozaj všetko, a to nielen hračky, či oblečenie, ale aj potraviny.

"Bábiky, autíčka. Dievke mobil poslali, tablet poslali, plienky malej. Štyri balíky dostala," vymenováva Ľubica. Niektorí prispeli aj finančne, darovaných peňazí sa ale rodina zatiaľ nedotkla. Na jar ich plánujú investovať do elektriny. Najväčšiu radosť mali deti. Manželia ich majú 5, veľké dary si pre nich doteraz dovoliť nemohli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy