Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Rok 2018 sa s nami rozlúči prevažne zamračenou oblohou. Prinesie so sebou snehové vločky?
Zdielať na

Rok 2018 sa s nami rozlúči prevažne zamračenou oblohou. Prinesie so sebou snehové vločky?

BRATISLAVA / Ako hodnotíte vianočné počasie? Asi od lokality k lokalite. Ale mali sme na našom území aj také miesta, kde bolo bielo, ba dokonca počas štedrého dňa aj snežilo. Čo nás ale čaká v ďalšie dni.

V piatok bude naše počasie ovplyvňovať studený front. Na teplote sa ešte neprejaví, zbadáme to podľa toho, že v priebehu dňa bude klesať hranica sneženia zhruba z 1300 metrov na asi 700 metrov v podvečerných hodinách. Oblakov neubudne, iba na západe bude miestami oblačnosť zmenšená. Na severe a východe častejšie zrážky, postupne k večeru stále viac snehové. Denná teplota v piatok dosiahne na hodnoty 0 až 5, na juhozápade a juhu stredného Slovenska od 5 až do 9°C. Pozor na severozápadný vietor do 30 km/h. Na našich horách bude v piatok snežiť, môže spadnúť od 5 do 15 centimetrov nového snehu. Bude silno veterno, buďte opatrní!

V sobotu a v nedeľu bude prevládať premenlivá, na severe a východe prevažne zväčšená oblačnosť a tu aj so snežením, prípadne s dažďom so snehom. Denná teplota od 0 do 5, na juhozápade do 7°C. Bude veterno aj v nížinách, na horách prudký vietor až víchrica. 

Rok 2018 sa s nami rozlúči prevažne zamračenou oblohou, na severe a východe sa budú objavovať snehové prehánky. Denná teplota bude od -2 do 3°C, stále bude teplejšie na juhu západného a stredného Slovenska, tu až do 6°C. 
Ak čakáte na ochladenie, také výraznejšie, aby sme aj v nížinách pocítili, že máme zimu, tak zatiaľ je niečo vo výhľade po 2. januári. "Ale to je ešte ďaleko, ak to bude viac reálne a nie iba naše prianie, dáme vedieť," odkázala s úsmevom meteorologička Miriam Jarošová.
Pozor na nepriaznivé počasie. Aj chvíľka nepozornosti môže spôsobiť nehodu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy