Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Nebezpečne nedomyslená autobusová zastávka
Zdielať na

Nebezpečne nedomyslená autobusová zastávka

ČADCA / Teraz vám ukážeme unikátnu autobusovú zastávku, z ktorej však ľudia, ktorí ju používajú, nadšení nie sú. Nájdete ju v Čadci. A hoci pohľad na ňu vyvoláva úsmev na tvári, obyvatelia zdôrazňujú, že je veľmi nebezpečná.

Na Kysuciach majú autobusovú zastávku, akú nikde inde na svete nenájdete. Je to hotový nezmysel! Priamo cez zastávku vedie oceľové zvodidlo. A to tak, že ak sa cestujúci chcú v prístrešku ukryť pred dažďom či snehom, musia ho prekročiť alebo preskočiť.

"Pre starších ľudí je to ťažké a je to nebezpečné aj pre deti," sťažujú sa Kysučania.

Cestné zvodidlo má byť bezpečnostný prvok, no v tomto prípade sa nedá povedať, že plní svoj účel. Veď ľudia, ktorí čakajú na svoj autobus, musia stáť pred touto zábranou.

Absurdná situácia vznikla v súvislosti s výstavbou diaľnice. Túto autobusovú zastávku museli dočasne preložiť z jej pôvodného miesta.

"Pretože tá časť, kde sa zastávka nachádzala, je momentálne uzavretá, môžu ju využívať iba stavbári," vysvetľuje Marián Kráľ, hovorca Čadce. 

A práve preto Národná diaľničná spoločnosť vybudovala túto cestu ako obchádzkovú trasu, aby sa ľudia mohli dostať do mestskej časti Milošová. Podľa diaľničiarov pri plánovaní tejto stavby magistrát Čadce pozabudol na to, že tu má byť aj autobusová zastávka.

"Zvodidlá boli osadené v zmysle schválenej projektovej dokumentácie. Na základe dodatočnej požiadavky mesta Čadca sa určilo miesto zastávky, ktoré sa nachádza práve za zvodidlami," hovorí Michaela Michalová, hovorkyňa NDS. Zodpovední sľubujú, že táto zastávka už dlho nezvyčajná nebude.

Autobusové zastávky dokážu poskytnúť rôzne prekvapenia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy