Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Interpol hľadá aj desiatky Slovákov
Zdielať na

Interpol hľadá aj desiatky Slovákov

BRATISLAVA / Interpol pátra po takmer štyridsiatich Slovákoch. Prvá časť z nich je hľadaná pre trestnú činnosť, druhá je v databáze vedená ako zmiznuté osoby. Niektorých z nich poznáte aj z našich reportáži. Možno ste ich spozorovali vo svojom okolí a vaše informácie dopomôžu polícii.

Interpol je medzinárodná organizácia kriminálnej polície, ktorá funguje už 95 rokov. Sídli vo francúzskom Lyone a združuje 190 členských štátov.

S týmto veľkým počtom krajín spolupracuje v boji proti terorizmu, vojnovým zločinom, organizovanému zločinu, pašovaniu drog, výrobe detskej pornografie alebo korupcii.

K dnešnému dňu je v databáze Interpolu 21 Slovákov, ktorí sú hľadaní pre trestnú činnosť. Medzi najznámejších patria na doživotie odsúdený šéf východoslovenskej zločineckej skupiny Róbert Okoličány a jeho komplic Róbert Nigut, na 23 rokov odsúdený Viliam Mišenka, taktiež Karol Mello, ktorý je hľadaný v súvislosti s obžalobou pre streľbu na ženu s dieťaťom v Moste pri Bratislave z roku 2004, pri ktorej obaja zahynuli.

V databáze je aj z našich reportáži známy Patrik Šnajdr, ktorý bol pravou rukou bosa Miroslava Štvrteckého, vodcu gangu takzvaných štvrťákov, ktorá v roku 2002 ovládla teritórium Záhoria. Napriek 20-ročnému trestu je ako jediný stále na slobode. Spomedzi 21 hľadaných osôb je jedna žena. Marcela Giertlová, ktorá je stíhaná za útok na blízku a zverenú osobu.

Interpol má v databáze aj 17 zmiznutých osôb so slovenským občianstvom. Medzi nimi je napríklad trnavský podnikateľ Ladislav Matovič, alebo momentálne už 12-ročný Adam Azab, ktorého podľa medializovaných informácií uniesla rodina jeho otca v Egypte už pred desiatimi rokmi. Okrem neho je v databáze ďalších päť detí. Pokiaľ máte akékoľvek informácie k osobám, ktoré sme vám ukázali, bezodkladne kontaktujte políciu. 

Pripomeňme si vydanie zatykača na Róberta Okoličányiho:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy