Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Psy viceprimátora Popradu mali roztrhať mladého srnca. Poľovníkom sa vyhrážal
Zdielať na

Psy viceprimátora Popradu mali roztrhať mladého srnca. Poľovníkom sa vyhrážal

POPRAD / Psy viceprimátora mesta Poprad mali roztrhať mladého srnca. Toto obvinenie však Ondrej Kavka dôrazne odmieta. Svedkami však boli poľovníci a tým sa mal viceprimátor dokonca priamo na mieste vyhrážať.

Poľovníci si z auta z neďalekej cesty všimli, že pri cyklistickom chodníku dvaja psy trhajú zver. Rýchlo preto zastavili a utekali na miesto. "Psy trhali zver a tá sa snažila dostať spod ich zovretia," vraví člen poľovníckeho zboru Michal Kadlot. 

​Psy neskôr od zvery odbehli. Poľovníci ich sledovali a vyplatilo sa. Priviedli ich až k ich majiteľovi. Ten sa však s poľovníkmi o tom, čo sa stalo odmietol baviť. "Že on tam chodí 20 rokov aj so psami a prečo by on nemohol ich pustiť, keď ich všetci púšťajú. Chcel pokračovať ďalej, chcel z miesta ujsť," pokračuje Kadlot. 

Poľovníci tak kontaktovali kolegov zo združenia Spišská Teplica a nielen ich. Na miesto prišla aj hliadka štátnej polície a ostrá výmena názorov pokračovala ďalej. "Útočil slovne. Začal sa vyhrážať, že kto on je, že čo nám ešte ukáže," opisuje udalosti poľovník. 

Po príchode polícia muža legitimovala a až potom sa poľovníci dozvedeli, že sa im vyhrážal viceprimátor Popradu, Ondrej Kavka. Televízii JOJ poslal písomné stanovisko, v ktorom dôrazne odmieta obvinenia, že by jeho psy strhli srnu. Svoje psy totiž veľmi dobre pozná a vie, že by neboli schopné takého útoku. 

Poľovníci však trvajú na svojom. "Určite to nebolo uhynuté zviera, keďže som aj spomenul, že po vystúpení z auta sme videli, ako sa tá zver snaží dostať spod zovretia psov." Poľovníci boli sklamaní z chovania viceprimátora a podľa nich dokonca porušil aj ďalšie nariadenia. Psov mal mať na vôdzke. "Majiteľ psov sa nachádzal asi 500 metrov od miesta činu a psov mal mať voľne pustených," informoval policajný hovorca Daniel Džobanik. 

Viceprimátor už bol vypovedať na polícii ako svedok. Jeden z poľovníkov podal na neho trestné oznámenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy