Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Máte deti v predškolskom veku? Parlamentom prešiel návrh na zdvojnásobenie daňového bonusu
Zdielať na

Máte deti v predškolskom veku? Parlamentom prešiel návrh na zdvojnásobenie daňového bonusu

BRATISLAVA / Kým sa poslanci rozbehli domov, stihli schváliť aj jednu príjemnejšiu vec pre peňaženky občanov. Teda v prípade, ak pracujete a máte doma predškolákov. Od januára by ste totiž práve vďaka tomu mohli mať k platu cez 20 eur viac. Poslanci totiž podporili návrh Mostu-Híd na zdvojnásobenie daňového bonusu pre deti.

Ak máte deti v predškolskom veku, do 6. rokov, znamená to, že od 1. januára by ste mohli mať na výplatnej páske o niečo viac. Práve pre deti do 6 rokov totiž bude platiť, že máte nárok na dvojnásobný daňový bonus. V číslach to znamená, že ak  doteraz to bolo niečo cez 20 eur, po Novom roku to bude cez 40 eur. Parlament ale nakoniec schválil návrh zákona, ktorý hovoril len o deťoch do 6 rokov.

Pre deti nad 6 rokov a vyššie platí pôvodná suma, ktorá aj vďaka tomu, že rastie životné minimum, porastie na 22 eur a 17 centov, dvojnásobný daňový bonus na dieťa bude v tomto prípade 44 eur a 34 centov. Čo sa týka technických vecí, nemusíte nikam chodiť, nič nahlasovať, v prípade ak si daňový bonus uplatňujete, automaticky vám táto suma narastie, netreba nič vypĺňať

Podpora mladých rodín je tradičnou mantrou politikov. Ako to ale vyzerá v realite?

Súvisiace články

Najčítanejšie správy