Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pred rokmi zažil, čo je to núdza. Dnes prichýlil matku s dcérou, ktorým zhorel dom
Zdielať na

Pred rokmi zažil, čo je to núdza. Dnes prichýlil matku s dcérou, ktorým zhorel dom

KOLÁROVO / Kolárovčan Štefan Varga prišiel pred rokmi o strechu nad hlavou, keď ťažko ochorel. Pomoc dostal od mesta vo forme prenájmu nebytových priestorov, ktoré si upravil na bývanie. Dnes jeho rodina bez váhania prichýlila pod strechu matku so 14-ročnou dcérou, ktorým v noci zhorel dom.

"Celá strešná konštrukcia sa preborila do interiéru rodinného domu. Príčina - nedbalosť a neopatrnosť dospelej osoby," uviedol riaditeľ hasičského zboru v Komárne Peter Tánczos. "Išla som susedom pre vodu, keď som sa po polhodine vrátila, už bol veľký oheň. Všetko zhorelo, čo sme mali," vraví nešťastná matka Adriana. 

​Hasičom sa z domu podarilo zachrániť len Sirôtku, fľakaté mača, ktoré žilo v schátranom dome s Adrianou a jej 14-ročnou dcérou.  

V dome bez vody a elektriny žili už dva roky. Matka 4 detí si v pondelok večer našťastie vzala zo sebou k susedom aj najmladšiu dcéru, ôsmačku Orsi. Staršie, už dospelé deti, žijú v zahraničí.

Pri požiari domu na samote za Kolárovom zhorelo celé zariadenie. Všetky osobné veci, šaty, ale aj učebnice a školská taška dcéry. Aj z toho mála im po večernom požiari, prakticky nezostalo nič.

"Je v ťažkej životnej situácii, ale snaží sa, vieme o tom, že hľadá tú prácu, mesto má jeden objekt, sú to vlastné bývalé kancelárie, ktoré boli prestavané, je tam možnosť bývania," vraví primátor Kolárova Árpád Horvátha. Býva v nich momentálne Štefan s rodinou. Priestory mu prenajalo mesto po tom, ako prišili o strechu nad hlavou, kým sa on, ako hlava rodiny, musel zotavovať z ťažkej choroby. 

"Pán primátor mi zavolal ráno, ja som aj počul, čo sa stalo včera večer. S manželkou sme sa porozprávali, že čo a ako, radi pomôžeme teraz," povedal Štefan. Riešenie je samozrejme dočasné, primátor povedal, že sa snaží, aby začiatkom januára dostali nájomný sociálny byt. 

O strechu nad hlavou prišli pred pár dňami aj iné dve rodiny. Dôvodom bol tiež požiar. V noci čakali na pomoc hasičov:  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy