Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Najznámejší spievajúci súbor z detského domova venoval koncert riaditeľke
Zdielať na

Najznámejší spievajúci súbor z detského domova venoval koncert riaditeľke

PREŠOV / Najznámejší spievajúci detský domov v Česku a na Slovensku bol celé roky ten, ktorý nájdete na východe Slovenska. Súbor volali "Sloníčatá" a tie sa teraz stretli na spomienkovom a možno už aj na rozlúčkovom koncerte. Venovali ho dlhoročnej riaditeľke - Eve Džodlovej.

Na začiatku boli Mločatá podľa prešovskej kapely Mloci, potom sa do domova dostali Ružičkovci a vzniklo nielen dlhoročné priateľstvo ale aj počiatok Sloníčat.

Spomienkový koncert nebol iba o spomienkach, ale aj o tom ako sa deťom z detského domova aktuálne darí. Pozitívne správy prichádzajú z rôznych kútov celého sveta. "Myslím si, že práve deti, ktoré majú tú tŕnistejšiu cestu, zvyčajne dokážu aj viac ako tie deti, ktoré sú hýčkané," povedala moderátorka TV JOJ Aneta Paríšková. 

Azda najznámejší zo Sloníčat je Ferko Balog. Svoju mamu videl až keď bol dospelý, aj to cez skype. Teraz o tom hrá vo svojom vlastnom divadle.

Dnes sú to už stovky detí, z ktorých mnohé majú deti a vlastné rodiny. Za všetkým je Eva Džodlová, riaditeľka a mama v jednej osobe. Strávila 50 rokov v detskom domove, z toho 32 rokov ako riaditeľka. Ako sama hovorí, pre ňu to nebola práca ani obeta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy