Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Začalo trestné stíhanie za výbuch plynu v obci Slanec
Zdielať na

Začalo trestné stíhanie za výbuch plynu v obci Slanec

Plyn a následný požiar otriasol obcou Slanec krátko pred 06:00. Výbuch roztrhol plynové potrubie v dĺžke okolo 36 metrov a spôsobil približne trojmetrový kráter. <b>Pozrite si VIDEO, na ktorom je celá udalosť a výpovede prestrašených svedkov</b>

V prípade dnešného výbuchu vysokotlakového rozvodu plynu pri obci Slanec (okr.Košice-okolie) začala polícia trestné stíhanie vo veci pre všeobecné ohrozenie.

Na mieste sú momentálne policajní a požiarni experti, technik SPP, v utorok prídu aj ďalší privolaní odborníci, informovala košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Plyn a následný požiar otriasol obcou Slanec krátko pred 06:00. Výbuch roztrhol plynové potrubie v dĺžke okolo 36 metrov a spôsobil približne trojmetrový kráter. Na mieste zasahovali hasiči z Košíc, Trebišova a Moldavy nad Bodvou.

Časť obyvateľov obce evakuovali do miestneho kultúrneho domu, pri výbuchu a požiari nikto nebol zranený. Na niekoľko hodín museli odkloniť aj dopravu.

Požiar sa podarilo uhasiť po tom, čo plynári najprv znížili a potom celkom zastavili prietok plynu v tejto vetve potrubia, príčiny výbuchu zatiaľ nie sú známe. SPP ubezpečil obyvateľov, že má situáciu pod kontrolou. Plynári, ktorí intenzívne pracujú na odstránení poruchy plynovodu, obnovia dodávku plynu čo najskôr.

Zdielať na

Najčítanejšie správy