Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Drogy a zbrane boli odhalené pri domových prehliadkach
Zdielať na

Drogy a zbrane boli odhalené pri domových prehliadkach

Zdroj: OR PZ Levice

Obom páchateľom hrozí trest vo výške 4-10 rokov.

Operatívna činnosť nitrianskych policajtov sa od začiatku tohto marca sústreďovala na dve podozrivé  osoby z Lontova a Veľkých Ludiniec v okrese Levice. Už 13. marca vykonali policajti z Nitry a Levíc domové prehliadky v bytoch týchto osôb a podozrenie sa potvrdilo.

V dome  33-ročného Milana B. v Lontove našli injekčnú striekačku a alobalovú skladačku s metamfetamínom, ktorá by postačila na 7-14 jednorázových dávok drogy v hodnote najmenej 1.750,-Sk  a aj jednu krátku zbraň. V osobnom aute BMW patriacemu Mariánovi T. z Veľkých Ludiniec našli policajti pri prehliadke dve zbrane a (Mauser a Kesserü) a náboje rôzneho kalibru. Ani jeden z mužov však nevlastní zbrojný preukaz. Okrem toho našli ďalšie vrecká s tetrahydrokanabinolom (v prepočte minimálne 26 jednotlivých dávok drogy v hodnote asi 6.500,- Sk) a 15 tabliet Efedrinu, ktorý je v zmysle zákona zaradený v zozname drogových prekurzorov.

OR PZ Levice

Obaja muži boli obvinení zo zločinu nedovolenej výroby omamnej a psychotropnej látky jedu a prekurzora a zo zločinu nedovoleného ozbrojovania, za ktoré im hrozí trest 4 až 10 rokov väzenia. Vyšetrovateľ dal podnety na väzobné stíhanie oboch páchateľov a súd ich akceptoval.

Zdielať na

Najčítanejšie správy