Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Slovanisti cestujú do Nitry špeciálnym vlakom
Zdielať na

Slovanisti cestujú do Nitry špeciálnym vlakom

Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič/ilustračné

Mimoriadny vlak fanklubu bratislavského Slovana sprevádza železničná polícia

Futbaloví fanúšikovia Slovana Bratislava cestujú do Nitry na futbalový zápas FC Nitra - ŠK Slovan Bratislava mimoriadnym vlakom.

Ako informoval hovorca Železničnej polície Jozef Búranský, špeciálny vlak s piatimi vozňami pre fanúšikov zaplatil slovanistický fanklub - občianske združenie Belasá šľachta.

Zo železničnej stanice Bratislava-Nové mesto odchádza o 13:35 h a v Nitre by mal byť o 15:13 h. Približne 300 až 350 priaznivcov bratislavského Slovana na ceste vlakom do Nitry a späť sprevádzajú hliadky železničnej polície, vrátane ťažkoodencov.

Do akcie je zapojených niekoľko desiatok železničných policajtov a nechýbajú ani psovodi. Železničná polícia na akcii spolupracuje s políciou v Bratislave a v Nitre. Mimoriadny slovanistický vlak by mal z Nitry vyštartovať o 20:00 h a jeho príjazd do Bratislavy je naplánovaný na 21:39 h.

Ako dodal Búranský, ide o prvý tohtoročný vlak slovanistov. Ich združenie Belasá šľachta chce zorganizovať aj ďalšie mimoriadne vlaky na zápasy mimo Bratislavy a predchádzať tak prípadným problémom pri preprave fanúšikov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy