Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bratislava sa pripravuje na príchod francúzskeho prezidenta. Niektoré časti sú už uzavreté
Zdielať na

Bratislava sa pripravuje na príchod francúzskeho prezidenta. Niektoré časti sú už uzavreté

BRATSILAVA / Hlavné mesto sa už začalo uzatvárať kvôli príchodu francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, ktorý prichádza na oficiálnu návštevu. Vodiči by sa mali pripraviť na cestné obmedzenia, ktoré budú trvať celý deň

Dopravné obmedzenia sa týkajú najmä širšieho centra Bratislavy, ale aj príjazdových ciest. Momentálne začínajú z uzatváraním prvej časti, čiže obchvatu D1a to od Zlatých pieskov po Most SNP, ďalej sa obmedzenia dotknú Einsteinovej, Staromestskej ulice aj Hodžovho námestia. Tieto obmedzenia budú trvať približne do 11:30.

Bratislavu naposledy navštívil francúzsky prezident Francois Holland v októbri v roku 2013. Po piatich rokoch navštívi naše hlavné mesto aktuálny francúzsky prezident Emmanuel Macron. A to z vlastnej iniciatívy. Francúzsky prezident chce diskutovať s verejnosťou v Primaciálnom paláci. Zaujíma ho pohľad Slovákov na dianie v Únii. Podujatie je súčasťou konzultácií prezidenta Macrona s občanmi v kľúčových hlavných mestách Európskej únie. 

​​​Nasledujúce uzávierky:

  • Približne od 12:15 do 12:45 bude uzatvorené Hodžovo námestie a Palisády v oboch smeroch v úseku po Bratislavský hrad.

  • V čase zhruba od 14:15 do 14:45 budú opäť uzatvorené Palisády, Hodžovo nám. Suché mýto, Nám. SNP, Špitálska, Štúrova a Jesenského ulica.

  • Od 17:00 do 17:30 budú uzatvorené Uršulínska ulica, Nám. SNP, Suché mýto, Hodžovo námestie, Staromestská ulica, Most SNP, Eisteinova ulica a diaľničný obchvat v smere na Trnavu.

Polícia žiada vodičov, aby prísnejšie dbali na bezpečnosť pri jazde. "V prípade, ak je to možné, vodičov žiadame, aby sa uvedeným úsekom vyhli a na prejazd využili alternatívnu trasu. Vodičov zároveň vyzývame, aby na cestách zvýšili svoju trpezlivosť," dodala polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy