Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Slovensko zahalila sychravá jeseň. Čo prinesie víkend?
Zdielať na

Slovensko zahalila sychravá jeseň. Čo prinesie víkend?

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Na celom území Slovenska je v stredu zamračené, na mnohých miestach prší a všade silno fúka. Cez naše územia sa presúva na juh celý frontálny systém spojený s tlakovou nížou nad Pobaltím. 

"Stred týždňa sa bude niesť v znamení veľkej oblačnosti až zamračenej oblohy, na mnohých miestach bude pršať, v priebehu dňa postupne na severe od asi 700 m snežiť, prípadne bude dážď so snehom. Bude aj silno fúkať. Vietor od západu až severozápadu bude mať priemernú rýchlosť do 40, v nárazoch až do 90 kilometrov za hodinu, na horách môžeme očakávať aj víchricu," povedala meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. Denná teplota bude od 8 do 13 stupňov Celzia, v severnej polovici od 2 do 8 stupňov. 

Na návetriach Kysúc, Oravy, ale aj na Karpatoch sú lokality, kde za 24 hodín spadlo od 20 do 45 milimetrov zrážok, dážď ale nekončí.  Štvrtok bude o niečo krajší. Oblačnosť ale zostane, rovnako aj zrážky. Na severe bude v noci snežiť. "Ráno napríklad na Kysuciach, Orave, Horehroní, Spiši a Zamagurí bude aj jemne biele. Zrážok bude o čosi menej ako dnes," uviedla Miriam Jarošová. Do rána poklesne teplota na 5 až 0 stupňov. Na severe, v dolinách a v kotlinách teplota poklesne a bude sa pohybovať okolo -2 stupňov Celzia. Deň bude teplejší, od 5 do 9 stupňov na severe, po 16 až 18 stupňov na juhu. Sneh sa vráti do nadmorskej výšky asi 1100 až 1200 metrov. Vietor od západu do 30 kilometrov za hodinu, v nárazoch okolo 50 kilometrov za hodinu. 

Zrážky pretrvajú aj najbližšie dni

Ďalšie dni prinesú ďalšie zrážky. "Nad naším územím bude veľa oblačnosti, veľa hmiel ráno, ale aj popoludní. Bude typicky sychravá jeseň, ale podľa predpovedných modelov, bude teplo. V piatok od 10 do 18 stupňov Celzia, rovnako v sobotu a v nedeľu," predpovedá Jarošová Teplejšie lokality sa ale môžu tešiť. Teploty v tých oblastiach dosiahnu až 20 stupňov Celzia. Na mnohých miestach ale zostane hmla. 

Pozrite si predpoveď počasia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy