Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slnko, more, pláž a robotníci so zbíjačkami. Pohodová dovolenka sa v okamihu zmenila
Zdielať na

Slnko, more, pláž a robotníci so zbíjačkami. Pohodová dovolenka sa v okamihu zmenila

BARDEJOV / Ideálna dovolenka asi nevyzerá ako stavenisko, kde sa od rána ozývajú zbíjačky. Pani Marcela z dediny pri Bardejove za ňu ešte aj musela zaplatiť. Následne sa nedočkala ani ospravedlnenia a ani odškodnenia.

Zvuk zbíjačiek od rána do večera na stavenisku nie je nič nezvyčajné, ale pani Marcela takto strávila pobyt v štvorhviezdičkovom rezorte na brehu Červeného mora. S manželom si plánovali oddýchnuť, ale ich dovolenka sa neočakávane zmenila - vypustený a poobíjaný bazén v rekonštrukcii a pláž plná robotníkov, a to všetko za zvuku zbíjačiek. "Delegát sa nás opýtal ráno o tretej na schodíkoch do hotela, že či vieme o tom, že bazén je zatvorený," uviedla pani Marcela. 

Z cestovnej agentúry v Bardejove a ani z cestovnej kancelárie v Bratislave sa o tom podľa poškodenej ani nezmienili a nechali si zaplatiť nemalé peniaze. "Bolo to necelých 1200 eur. My sme sa vo vode a desať metrov od nás tam robotníci pracovali. Aký môžete mať pocit, keď sa tam kúpete a ten robotník sa na vás so založenými rukami pozerá," pýta sa pani Marcela. 

Reklamácia zájazdu skončila neúspechom.Pani Marcele z cestovnej kancelárie odkázali, že za stavebnú činnosť v areáli hotela neručia. Slovenská asociácia cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) to ale vidí inak. "Zmluvu s hotelom podpísala cestovná kancelária a ručí klientovi, že služby, ktoré uzavrela zmluvou aj zabezpečí," informoval Stanislav Macko, prezident SACKA.

S cestovnou kanceláriou sa pokúšal spojiť aj reportér TV JOJ, ale všetky formy elektronickej komunikácie boli neúspešné. Pri telefonickom kontakte na linku, kde sa dá objednať zájazd, cestovná kancelária odkázala, že si máme poslať email a znovu a že ak nám bude chcieť niekto odpovedať, tak nám odpovie.

Manželia od Bardejova si dovolenku krátili fakultatívnymi výletmi. Dokonca nedostali ani náhradné ubytovanie i keď naň mali nárok. "Zo zákona má povinnosť kancelária, keď sa udeje niečo, čo prekáža ubytovaniu zmluvne zabezpečenému, presťahovať klienta do rovnako kvalitného hotela," povedal Stanislav Macko. "Keď sme ráno vstali, zbíjačky už pracovali. Nikto nás na takúto situáciu neupozornil," dodala poškodená. 

Pri výbere dovolenky si treba dávať pozor aj na sinice a iné problematické faktory:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy