Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Hokejoví fanúšikovia sú nahnevaní a víťazmi sú priekupníci
Zdielať na

Hokejoví fanúšikovia sú nahnevaní a víťazmi sú priekupníci

BRATISLAVA / Problematický predaj lístkov na svetový šampionát v hokeji vo štvrtok priniesol ďalší negatívny jav. Už po niekoľkých minútach sa mnohí fanúšikovia k lístkom nemohli dostať, pretože boli oficiálne vypredané. Prakticky obratom sa ale vyrojili inzeráty s ponukou lístkov za niekoľkonásobne vyššie ceny. Fanúšikovia sú nahnevaní a víťazmi sú priekupníci.

Len pár minút po stredajšom oficiálnom začiatku predaja vstupeniek na hokejové majstrovstvá sveta 2019 už boli ponúkané na rôznych internetových stránkach. Ako prví ich ponúkali niekoľkí ľudia z Česka, postupne však aj za Slovenska.

Pri pohľade na to, že na internetových portáloch pribúda inzerátov s textom kúpim, sa dá predpokladať, že cena ešte porastie. Čo si overil aj fanúšik z Bratislavy, ktorý sa k lístkom prostredníctvom internetu nedostal. "Vedel som, ako to chodilo v minulosti, že už poobede budú lístky na Bazoši za horibilné sumy. Môj odhad bol, že okolo 300 eur, čo sa vlastne aj celkom splnilo. Ale ja by som si takouto formou lístok nekúpil," povedal fanúšik David. 

Snahu priekupníkov sa možno na internete oficiálnemu predajcovi podarilo eliminovať, no pri predaji lístkov v kamenných obchodoch sa ukázalo, že ich sieť je poriadne veľká. "Keď aj viete, že on je priekupník, ako mu to dokážete? On povie, že to berie bratrancom," vysvetlil Marek Bezák, mediálny zástupca spoločnosti Ticketportal. Navyše lístky sú prenosné. A čo je najpodstatnejšie, ich predaj vám nevyčíta ani zákon.

"Takýto predaj lístkov nie je na Slovensku trestným činom. Napríklad, ak si niekto zakúpi lístok na takéto podujatie a neskôr zistí, že sa na ňom nemôže zúčastniť, tak je logické, že ho môže ďalej predať, " uviedla hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Zuzana Drobová. 

Oficiálny predajca má však fotodokumentáciu z prvého dňa distribúcie vstupeniek. Tá potvrdzuje, že to, čo TV JOJ potvrdil aj David. "Čo som počul od mojich známych a kamarátov, ktorí stáli v rade, tak boli tam ľudia, ktorí lístky kupovali vo veľkom - desiatky, možno aj viac ako sto lístkov," hovorí David. 

Na podobné praktiky poukázal aj redaktor aktualít.sk na stredajšej tlačovej konferencii. "My sa radi vyjadríme ihneď ako budeme mať možnosť preskúmať záznam, o ktorom sa v článku hovorí. Zatiaľ však môžeme vychádzať iba z tvrdení predmetného predajcu a kontroly nášho systému," uviedla hovorkyňa spoločnosti Ticketportal Stanislava Šebeňová. Snaha priekupníkov sa dá očakávať aj pri decembrovej druhej vlne predaja vstupeniek na budúcoročný svetový šampionát i tretej februárovej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy