Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Darcovské SMS môžu podporiť štyri nové projekty
Zdielať na

Darcovské SMS môžu podporiť štyri nové projekty

Zdroj: Peter Rukavina

Prostredníctvom projektu darcovských SMS možno podporiť ďalšie štyri projekty, informovala Katarína Podracká z Fóra donorov, ktoré program organizuje.

Prostredníctvom projektu darcovských SMS možno podporiť ďalšie štyri projekty, informovala Katarína Podracká z Fóra donorov, ktoré program organizuje.

Možnosťou prispieť aj darcovskou SMS rozširuje tretí ročník verejnej zbierky "Nezatvárajte nám dvierka" na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím Združenie Lepší svet. Zaslaním správy v tvare DMS STRECHA môžu záujemcovia do 31. marca prispieť na zrekonštruovanie zatekajúcej strechy zariadenia pre klientov s mentálnym postihnutím v Bratislave.

Zachráň bábätko je názov ďalšieho programu, ktorý organizuje spoločnosť Magna Deti v Núdzi. Správa s textom DMS ZACHRANBABO podporí projekt na zastavenie prenosu vírusu HIV z tehotnej matky na nenarodené dieťa. Magna zabezpečuje HIV pozitívnym matkám a ich deťom lekársku a sociálnu starostlivosť a dieťa dostáva náhradnú stravu, keďže materské mlieko obsahuje vírus. Organizácia realizuje projekt v Kambodži a Keni a darcovia ho môžu podporiť do 30. apríla.

Nezisková organizácia Dom sociálnych služieb - MOST pripravuje verejnú zbierku MOST - spojme naše svety. Financie budú smerovať na podporu denných rehabilitačných programov a terénneho sociálneho poradenstva pre ľudí s psychickými poruchami. Pomôžu tiež rodinám, ktoré majú člena s duševnou poruchou, a zvyšovaniu odbornej úrovne pracovníkov venujúcich sa psychiatricky liečeným ľuďom. Tvar SMS je DMS SVETY a posielať ju možno do 31. marca.

Poslednou zo štyroch noviniek je zbierka organizácie Renovatio - nova, vybavenie Hospicu Božieho milosrdenstva. SMS správa s textom DMS HOSPIC pomôže doplniť zariadenie Hospicu Božieho milosrdenstva v Banskej Bystrici zdravotnými pomôckami, špeciálnymi posteľami a nábytkom.

Hodnota DMS - darcovskej SMS je 30 korún. Pre siete Orange a T-Mobile platí jednotné číslo 877. Podrobnejšie informácie o projektoch a neskôr aj o množstve a využití vyzbieraných peňazí možno nájsť na adrese darcovskasms.sk.

DMS je registrovaná medzinárodná ochranná známka a výhradným držiteľom práv na jej užívanie a šírenie na území Slovenskej republiky je Fórum donorov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy