Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ďalšia výstraha pred prívalovým dažďami: Postihnú tieto regióny
Zdielať na

Ďalšia výstraha pred prívalovým dažďami: Postihnú tieto regióny

BRATISLAVA / Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na nedeľu výstrahu prvého stupňa pred búrkami až pre šesť okresov na západe. Výstrahu ale vydal aj pre Prešovský kraj. Na západe sa to bude týkať všetkých miest a dedín od Senice až po Dunajskú Stredu. Výstraha platí až do pondelka 8.00 hodiny.

​Pre šesť okresov na západnom Slovensku vydal SHMÚ výstrahu prvého stupňa pred búrkami. Výstraha platí pre okresy Senica, Malacky, Pezinok, Bratislava, Senec a Dunajská Streda, a to od 19:00 do pondelka 8:00. V týchto okresoch je podľa SHMÚ malá pravdepodobnosť búrok s krúpami a súčasne zvýšená pravdepodobnosť výskytu výdatných zrážok pri búrkach alebo z trvalejšieho dažďa.  

shmu

​Odhaduje sa, že zrážky môžu dosiahnuť 20 - 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 18 - 20 m/s (65 - 70 km/h). Pri spomínaných búrkach hrozí vzostup hladiny riek a tokov v dedinách, či mestách. Opäť hrozí zatopenie podjazdov, podchodov a vylúčenie, obmedzenie MHD liniek.  

Výstraha platí aj pre celý Prešovský okres, pričom v ostatných krajoch na východe budú prevládať vysoké teploty. 

Prívalový dážď zatopil Bratislavu

V sobotu od skorých ranných hodín pretrvávali v hlavnom meste a v jeho okolitých obciach, mestách silné búrky s prívalovým dažďom. Zatopené boli ulice, podjazdy, novozrekonštruovaný podchod Trnavské mýto ale aj časť priestorov v Ružinovskej nemocnici. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy