Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Šperk ako investícia, ktorá nikdy nestratí na hodnote
Zdielať na

Šperk ako investícia, ktorá nikdy nestratí na hodnote

Zdroj: PR článok

Šperky a zlato sú stále v kurze. Hoci sa akciovým trhom darí, finančníci prízvukujú investovať aj do komodít, ktoré sú dlhé roky relatívne stabilnými. Do tejto kategórie patria šperky a drahé kamene. Šperky s drahými kameňmi sú považované nielen za krásne ozdoby, ale aj rozumnú kúpu z hľadiska zhodnotenia. Diamanty, vzácne drahokamy či ušľachtilé kovy v sebe nesú bohatstvo, ktoré ani rokmi nestráca na svojej hodnote. Investovať do luxusného šperku je preto bezpečnou a i bežnou voľbou medzi aktívami.

Cena investičného šperku nepozostáva len z klenotu, ale tvorí ju aj umelecká hodnota kvalitného zlatníckeho spracovania a podieľa sa na nej aj nadčasový dizajn. Preto sú šperky trendy po celé stáročia a neraz sa dedia z generácie na generáciu. Najcennejším i najdrahším drahokamom je samozrejme diamant. Platí pritom, že čím je kameň drahší a jeho parametre sú vyššie, tým rýchlejšie bude aj jeho cena stúpať. Diamanty si však kupujú najmä tí majetnejší. Ak preto uvažujete nad investíciou do šperkov, máme pre vás alternatívy, ktoré vašu peňaženku nezruinujú.

Striebro na začiatok

Veľkej popularite sa tešia strieborné prstene. Ich cena nie je príliš vysoká, takže na ne nemusíte minúť všetky našetrené peniaze. Hodnotu im ale vie pridať kvalitný kameň, vďaka ktorému bude prsteň cennejší. Cenu takéhoto šperku zvyšuje aj originalita v podobe modelu od známeho dizajnéra. Šperk vyrobený na mieru je vždy hodnotnejší.

Zlaté prívesky a náhrdelníky

Zlato je cennou komoditou už dlhé desaťročia. Trvanlivosť a vzácnosť urobila z tohto žltého kovu najpoužívanejšie platidlo už pred tisíckami rokov a svoju hodnotu si dodnes zachováva. Hoci sa ním už bežne neplatí, stále sa veľkej popularite tešia zlaté šperky. Ich hodnotu zvyšujú drahé kovy a kamene, a preto sú aj zaujímavé z hľadiska investície. Zlaté prívesky a náhrdelníky s diamantmi v originálnom prevedení nielen skrášlia nositeľku, ale stanú sa aj rodinným klenotom, ktorý sa bude dediť z generácie na generáciu.

SITA

Trendy zásnubné prstene

Stále vyhľadávanejšou alternatívou sú zásnubné prstene, ktoré sa kupujú na celý život. Vďaka tomu ich cena rokmi narastie. Vyšperkované môžu byť večným diamantom, ktorý nikdy neomrzí a ani nestratí na hodnote. Zásnubný prsteň však treba vyberať podľa možností vašej peňaženky. Najprv si preto zvážte svoj rozpočet a podľa toho si vyberte ten správny šperk. Zásnubný prsteň, ktorý vaša polovička dostane, jej bude nielen pripomínať vašu lásku, ale aj to, že je tá jediná, úžasná a skvelá rovnako ako šperk, ktorý bude zdobiť jej ruku.
Investovať peniaze do šperku nie je jednoduché rozhodnutie, no o to cennejšie. Vyberte si doplnok, ktorý bude nielen jedinečný, ale aj hodnotný. Investícia do drahokamov, diamantov či zlata predstavuje z dlhodobého hľadiska zaručený zisk, ktorý sa rokmi bude len výnosne zúročovať.

SITA

Najčítanejšie správy