Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Prokurátor Čižnár chcel stretnutie odvolať pre prejav prezidenta Kisku
Zdielať na

Prokurátor Čižnár chcel stretnutie odvolať pre prejav prezidenta Kisku

BRATISLAVA / Generálny prokurátor Jaromír Čižnár sa po stretnutí s prezidentom Andrejom Kiskom, s premiérom Petrom Pellegrinim a s predsedom NR SR Andrejom Dankom postavil pred novinárov, aby objasnil, prečo sa stretnutie, ktorého dĺžka sa odhadovala na hodinu, konalo tretinu toho času.

"Cieľom bolo to, aby sa zabránilo eskalovaniu a vyhrocovaniu situácie v súvislosti s informáciami, ktoré vyplávali na povrch v piatok. Musím povedať, že prejav a vystúpenie premiéra Pellegriniho bolo slušné a korektné. Pri všetkej úcte k pánovi prezidentovi, jeho vystúpenie také nebolo. Bolo viac zamerané na politické ciele. Nemá to s realitou ani s tým, čo chceme prejednať nič spoločné," uviedol v úvode prokurátor s tým, že po prejave prezidenta Andreja Kisku rozmýšľal nad zrušením stretnutia. "Len vzhľadom na úctu, ktorú mám k trom ústavným činiteľom som tam šiel. Prezidentovi som povedal, že mu garantujem, že bude vyšetrovanie objektívne. Odpovedal som mu tým na jedinú otázku, ktorú na mňa mal," dodal Čižnár s tým, že on sám nevie, čo sa v skutočnosti stalo.

Prokurátor ďalej uviedol, že sa počas víkendu kontaktoval s českým i s nemeckými kolegom, aby si s nimi dohodol stretnutie. So štátnym zástupcom Českej republiky sa stretne už tento týždeň, so zástupcom Nemeckej republiky, ktorý mu podľa prokurátorových slov prisľúbil posun informácií, sa stretne ten budúci týždeň.

Námestník Generálnej prokuratúry Peter Šufliarsky tiež uviedol, že v tejto veci do piatka nedisponovala Generálna prokuratúra žiadnou relevantnou informáciou o tom, že by sa na Slovensku niečo také dialo. Žiadosti nemeckých vyšetrovacích orgánov Slovensko vybavilo štandardne. 

Tlačovú konferenciu prokurátora Čižnára sme vysielali NAŽIVO. 

NAŽIVO sme vysielali aj prejav prezidenta Kisku, kvôli ktorému uvažoval prokurátor o zrušení stretnutia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy