Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Liptov je krásny v každom ročnom období. 5 aktivít, vďaka ktorým si víkend na Liptove užije celá rodina
Zdielať na

Liptov je krásny v každom ročnom období. 5 aktivít, vďaka ktorým si víkend na Liptove užije celá rodina

Zdroj: Shutterstock

Oddýchnuť si od chaosu mesta, užiť si prírodu, zašantiť si vo vode a ukázať deťom niečo nové a zaujímavé znie ako program na vydarený víkend pre celú rodinu. Výlet, ktorý si užijú deti aj dospelí môžete stráviť na Liptove. Poradíme vám, ako si ho vyskladať tak, aby boli všetci spokojní.<!-- (c) 2000-2018 Gemius SA version 2.0 Impressions: campaign: 1978_PS Digital_Yvex_PR článok, placement: /noviny.sk , creative: PR clanok --> <script type="text/javascript"> (_gdeaq = window._gdeaq || []).push(['nc', 'false']); </script> <i id="_gde_isndwl_lgqoqvplzj" style="display: none !important; visibility: hidden !important"></i> <script type="text/javascript"> (_gdeaq = window._gdeaq || []).push(['hit', 'sk', 'zZqbwmeJSJRp2hSYn3GPLrcd7KS8FrfSumZ0lnQfXYL.U7', 'ofjinighlo', 'htqybrwgweeqncihcooxnwoiipmj'], ['viewable', 'sk', 'zZqbwmeJSJRp2hSYn3GPLrcd7KS8FrfSumZ0lnQfXYL.U7', 'lgqoqvplzj', '_gde_isndwl_lgqoqvplzj']); </script> <script type="text/javascript" src="//sk.hit.gemius.pl/gdejs/xgde.js"> </script>

Liptov je regiónom Slovenska, ktorý je vďaka kvalitným lyžiarskym strediskám vyhľadávaný najmä v zime. Liptovské kopce, dedinky a mestečká však majú čo ponúknuť aj v jarných, letných a jesenných mesiacoch - malým aj veľkým.

1. Zábava vo vode

Liptov je lokalitou, ktorú vyhľadávajú aj milovníci oddychu vo vode, a to nielen kvôli najväčšej vodnej nádrži na Slovensku Liptovskej Mare, ale aj kvalitným bazénom. Mara je rajom rybárov, milovníkom vodných športov, môžete si v nej zaplávať, alebo si užiť slnečné lúče na brehu. Ak prírodné kúpaliská nie sú nič pre vás, v rezorte Gothal nájdete pohodlný vodný svet s plaveckým, relaxačným aj detským bazénom

Shutterstock

​​2. Objavovanie histórie

Spoznanie tradícií a histórie môže byť zábavné a zaujímavé aj pre deti. Tých najmenších určite očarí dedinka Habakuky na Donovaloch, v ktorej sa prenesú do sveta hrdinov rozprávok Pavla Dobšinského. Na Liptove však nájdete aj množstvo zaujímavých múzeí a iných miest, ktoré sa spájajú s našou minulosťou. Ako sa žilo na skutočnej dedine kedysi, spoznáte v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline, kde sa deti nielen veľa naučia, ale určite ich poteší aj malá ZOO s ovečkami či huculskými koňmi. O tom, že na území Slovenska kedysi žili Kelti, sa zas dozviete v archeoskanzene Havránok.

Habakuky

​​3. Adrenalínové atrakcie

Tí, ktorí na dovolenke radi skúšajú niečo nové, si na Liptove rozhodne prídu na svoje. Zalietať si v aerodynamickom tuneli a zažiť tak jedinečný pocit voľného pádu môžete vyskúšať v Hurricane Factory v Liptovskom Mikuláši. V Bike parku na Malinô Brde si zas užijete adrenalín zjazdu na bicykloch či terénnych kolobežkách. Deti sa určite vyšantia v lanovom parku Tarzania v Hrabove. Na Liptove sa nachádza aj množstvo lokalít, kde nájdu adrenalín a nové výzvy aj skalolezci.

Shutterstock

​​4. Krásy prírody

Miest na pešie túry, pekné prechádzky, túry na bicykloch a užívanie si krásnych výhľadov je na Liptove neúrekom. Liptov ponúka desiatky kilometrov turistických trás, cyklotrás a náučných chodníkov v Nízkych Tatrách, Veľkej Fatre či hrebeni Chočských vrchov. Čarovným miestom je Jelení vodopád v Čutkovskej doline. Starý vodný mlyn a krásu lesov môžete obdivovať v Kvačianskej doline.
Neopakovateľný zážitok ponúka aj návšteva jaskýň, či už Stanišovskej jaskyne, Demänovskej jaskyne slobody alebo Važeckej jaskyne. V regióne je však prírodných lákadiel oveľa viac.

Gothal

​​5. Komfortné ubytovanie pre celú rodinu

Cestovanie s deťmi môže byť niekedy celkom náročné a nie každý hotel či penzión vyhovuje potrebám celej rodiny. V rezorte Gothal v Liptovskej Osade si nájde svoj komfort každý. Ubytovať sa môžete v priestranných apartmánoch či v útulných chalupách, ktoré pripomínajú staré dedinské domčeky, no poskytujú moderný komfort. V areáli nájdete aj vodný svet s bazénmi či wellness so saunami. Súčasťou je samozrejme aj reštaurácia, ktorej každý nájde niečo podľa svojej chuti. Rezort sa nachádza v krásnej prírode, dýcha históriou, ponúka pohodlie aj zábavu a ľahko sa odtiaľ dostanete na všetky krásne miesta, ktoré región Liptov ponúka.

Gothal

Najčítanejšie správy