Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Zázračného liečiteľa zoslal Boh, tvrdia obyvatelia. Chodia za ním ľudia z celého Slovenska
Zdielať na

Zázračného liečiteľa zoslal Boh, tvrdia obyvatelia. Chodia za ním ľudia z celého Slovenska

PIEŠŤANY / V Piešťanoch ľudí uzdravuje novodobý Ježiš. Táto správa sa ako blesk rozšírila nielen po okolí, ale aj do zahraničia. A spôsobila eufóriu. Do malého parku, ktorý leží na mieste bývalého cintorína, sa začali schádzať pútnici z rôznych kútov.

Mestský park uprostred Piešťan sa na istý čas stal pútnickým miestom. Spôsobil to záhadný miestny liečiteľ. Už niekoľko dní sa na tomto mieste stretávajú desiatky, dokonca až stovky veriacich, ktorí uverili v zázraky istého liečiteľa. "Čo nechodili chodia, niektorí nevideli, vidia. Niekto mal zasa obrny alebo také," povedala jedna z pútničiek. 

Správy sa už dokonca rozšírili do sveta. Do Piešťan tak vraj smerujú stovky návštevníkov v túžbe uzdraviť sa. Jednoznačný dôkaz ale neexistuje. Napriek tomu sa tu ale rómovia schádzajú v pomerne veľkom množstve. Pretože oni sami veria takýmto zázrakom. Medzi miestnymi sa totiž traduje, že liečiteľ postavil na nohy ženu sediacu na vozíku.  "Ľuďom pomohol. Veríme, veríme v neho. Veríme v Boha, veríme, že ho poslal Boh, lebo to obyčajný človek nemôže robiť," povedala žena. 

"Snažili sme sa spojiť s rómami a zistiť vlastne o koho ide, to sa nám nepodarilo. Takže je to v pozícii nejakej informácie, ktorá sa šíri medzi rómami," uviedol náčelník mestskej polície Martin Mihálik. Záhadného liečiteľa sa TV JOJ na jeho adrese zastihnúť nepodarilo, nebol doma. Podľa informácií Televízie JOJ ide o miestneho rodáka, 37- ročného Maroša.

Je vraj vysokoškolsky vzdelaný muž, ktorý záhadným spôsobom miestnych presvedčil o svojich nadprirodzených schopnostiach. Pútnici sú však nateraz mierne sklamaný. Ich novodobý mesiáš sa na niekoľko dní odmlčal. "Táto situácia nabrala dosť veľké rozmery. Ale teraz ide do útlmu, lebo liečiteľ sa už dva dni neukázal," pokračoval náčelník mestskej polície. 

Chýry o nadprirodzených javoch sa pritom už rozšírili do ďaleka. Rómsky kráľ Robert Botoš z Košíc však odkazuje do Piešťan, aby boli tamojší pútnici opatrní v tom, čomu uveria. "Normálny argument ja nemám, aby som vedel, že áno. A nazývajú ho Ježišom.To spochybňujem. Ježiš keď príde, príde s korunou na hlave a bude o tom vedieť nie Piešťany, ale celý svet," vyhlásil Botoš. 

Pozrite si archívnu reportáž o úkaze, ktorý sa zjavil na východe Slovenska: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy