Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Žezlo preberajú letné búrky. Užijú si ich najmä v týchto okresoch
Zdielať na

Žezlo preberajú letné búrky. Užijú si ich najmä v týchto okresoch

BRATISLAVA / V utorok už začíname naplno pociťovať na severe zmenu v počasí. Tam od ranných hodín prevláda zamračená obloha so zrážkami, v popoludňajších hodinách sa stále častejšie objavujú aj búrky.

Na juhovýchode Slovenska pretrvávalo doobeda ešte slnečné počasie, no popoludní zavítala búrka aj tam. "Postupne veľa oblačnosti na celom území a objavia sa aj zrážky, lokálne aj intenzívne, ochladí sa, prevažne na severe a bude veterno," informuje meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Streda bude s veľkou oblačnosťou až zamračenou oblohou, s dažďom, prehánkami, prípadne aj búrkami. Denná teplota 22 až 27, na severe Slovenska od 17 do 22°C. Veterno, severák v nárazoch bude mať rýchlosť až do 80 km/h.
Severné okresy nášho územia, od Kysúc až po severovýchod, musia počítať v noci a zajtra cez deň lokálne aj s intenzívnymi zrážkami, najmä na návetriach hôr. Môže spadnúť až do 40-50 mm zrážok a môže to priniesť problémy v doprave, či prudký vzostup lokálnych vodných tokov.

Štvrtok naďalej oblačný až zamračený na mnohých miestach so zrážkami, na severe stále môžu ešte aj intenzívne pršať. Teplota od 20 na severe po 28 -29°C na juhu. stále veterno. V piatok ubúdanie oblačnosti a ustávanie zrážok, denná teplota sa zdvihne na hodnoty od 22 na severe po 30 na juhu. 
Pozrite si archívnu reportáž o výstrelkoch počasia. V krajinách, ktoré sú známe svojim chladným počasím, momentálne udierajú tropické teploty: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy