Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pohoda plná zábavy ale aj spomienok na zavraždeného Kuciaka a jeho priateľku
Zdielať na

Pohoda plná zábavy ale aj spomienok na zavraždeného Kuciaka a jeho priateľku

TRENČÍN / Trenčianske letisko sa opäť zmenilo na malé mesto. Tridsaťtisíc ľudí zabávajú desiatky kapiel, spevákov, aj tanečníkov a pestré atrakcie. Okrem nich dostalo priestor aj divadlo, či rôzne diskusie. Na festivale nezabudli ani na zavraždeného Jána Kuciaka a jeho snúbenicu. Na Pohodu prišli ich rodičia. Návštevníkov pozdravil i prezident Andrej Kiska.

Na trenčianskom letisku sa od štvrtka strieda jedna hviezda druhú. Na najväčšom hudobnom festivale sa tu zabáva 30 000 ľudí. Nevadil im ani večerný dážď. Mnohí pretancovali celú noc a pokračovali aj ráno. Pohoda to nie je len hudba a zábava, ale aj množstvo zaujímavých diskusií. Najemotívnejším zážitkom bolo pre mnohých stretnutie s rodičmi zavraždeného Jána Kuciaka a jeho snúbenice. "Chceme, aby sa na to nezabudlo," povedal otec zavraždeného novinára Jozef Kuciak. 

"Keď hovoríme o tom, že sme festival slobody, tak je prirodzené, že zareagujeme aj na túto udalosť, lebo oni zomreli v mene pravdy," uviedol organizátor festivalu Michal Kaščák. Oboch rodičov pozdravil aj prezident Andrej Kiska.  "Keď sa aj nájde vrah, tak ťažko sa dopracujú k tomu, kto to objednal," povedal otec Kuciaka.  

Množstvo ľudí bolo zvedavých aj na nášho kolegu Arpáda Šoltésa. Ten prišiel porozprávať o svojej knihe. Tá je o podsvetí, prepojení, SISke, obchodovaní.  Na tomto festivale je prvý krát. Prekvapila ho atmosféra a najmä ľudia. "Bolo to super, tak super ľudí som ešte nezažil," opísal atmosféru Arpád. Čitateľom prezradil, že pred pár dňami dopísal nový román. Jeho rukopis už aj odovzdal. Môžete sa tak tešiť na jeho ďalšie dielo. 

Pozrite si archívnu reportáž o Pohode z roku 2017: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy