Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rekonštrukcia Bratislavského hradu bude stáť 1,5 až 2 miliardy
Zdielať na

Rekonštrukcia Bratislavského hradu bude stáť 1,5 až 2 miliardy

Zdroj: Chris/ilustračné

Užšiu súťaž s kritériom najnižšej ceny na rekonštrukčné, umelecko-remeselné a stavebné práce vyhlásila Kancelária Národnej rady (NR) SR. Firma, čo ju vyhrá, by mala hrad zrekonštruovať počas štyroch rokov. Záujemcovia musia svoje ponuky predložiť do 16. januára.

Rekonštrukcia Bratislavského hradu bude stáť jeden a pol až dve miliardy korún bez DPH. Vyplýva to z podmienok, ktoré dnes zverejnil európsky vestník verejného obstarávania.

Užšiu súťaž s kritériom najnižšej ceny na rekonštrukčné, umelecko-remeselné a stavebné práce vyhlásila Kancelária Národnej rady (NR) SR. Firma, čo ju vyhrá, by mala hrad zrekonštruovať počas štyroch rokov. Záujemcovia o účasť musia svoje ponuky predložiť do 16. januára.

Víťaza súťaže čaká podľa vestníka celková rekonštrukcia Národnej kultúrnej pamiatky Bratislavský hrad, ktorá pozostáva z niekoľkých stavieb.

Ide o: Hradný palác, budovu na severných hradbách Bratislavského hradu, objekty v južnej časti hradu, dom v južnom bastióne, severnú časť bastiónu Leopoldovej brány, trofeje na strážniciach a víťazných bránach Čestného nádvoria, exteriérové plochy hradného areálu, barokovú záhradu v severnej časti areálu a plochy okolo nej, plochy hornej východnej terasy, osvetlenie, malú architektúru a informačný systém, budovu pri Mikulášskej bráne, Žigmundovu bránu, objekty na Čestnom nádvorí, hradby, terasy vinárne Bratislavského hradu, spodnú východnú terasu a Leopoldovo nádvorie.

Jednotlivé objekty by sa mali rekonštruovať na základe čiastkových zmlúv. Súčasťou plánu obnovy hradu a jeho areálu je aj technické vybavenie. Okrem iného by sa mali vybrané priestory hradu ozvučiť, napojiť na klimatizáciu, má sa tiež zaviesť elektrická požiarna signalizácia, kontrolný videosystém, ale napríklad i technológia prípravy jedál pre štátnu reprezentáciu a ďalšie vybavenie.

Zdielať na

Najčítanejšie správy